Anna Strandlind: Ingefärans helande kraft

Ta in ingefära i din matlagning, det är naturens egen medicin! Anna ger dig recept på det te hon själv dricker varje dag för att hålla sig frisk och för att hantera stress.

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Vet du att ingefära har en helande och läkande effekt och hjälper vid stress? När stressrelaterade sjukdomar uppstår för att kroppen är på högvarv, kan en kopp ingefärste lugna din kropp och en upprörd mage. Jag läste att det kan lugna i upp till 12 timmar.

Denna magiska dryck kan du dricka flera gånger per dag. Det sägs också att om man dricker denna tedryck varm under fullmånen, så ökar den helande kraften med 50 procent! Det är något som är värt att prova.

 

Ingefära är bland annat bra mot gallsten, förkylning, sömnlöshet, tarmproblem, inflammationer, svampinfektion och bältros. Det är verkligen en naturlig medicin. Gott är det dessutom. Jag älskar den friska, starka smaken på mitt eget, hemgjorda ingefärste.

Jag kokar upp citronskivor och hackar en massa ingefära, som har skalet kvar, i småbitar. Jag häller i lite honung eller något annat som sötar, sedan låter jag det dra en stund och dricker sen mitt te i omgångar under dagen.

Jag brukar koka en hel kastrull så får den stå där på plattan under dagen. Då bara värmer jag det när jag vill ha, eller så dricker jag det kallt. Jag silar inte bort småbitarna, men det gör man som man vill.

 

När jag läser på om denna helande dryck, ser jag att den frigör spänningar i musklerna och att man ska dricka ingefärste om man vill våga tala ut med kärlek och styrka. Det ni!

 

Jag själv älskar att ta en kopp efter ett tufft träningspass. Eller när jag varit ute och sprungit i kallt väder, då jag är först svettig och sedan lite kall. Jag ställer mig i duschen medan mitt te puttrar på spisen, sedan kryper jag upp i min lilla köksbänk, klädd i myskläder, och njuter av mitt te medan jag tittar ut i min härliga trädgård där en magisk, stor ek ståtar med sin storhet.

 

Mitt tips är att ta in ingefära ditt liv. Lek med denna smakhöjare, både i mat och i dryck! När jag befinner mig i olika städer i mitt andliga och mediala arbete bor jag ibland på hotell som har färsk ingefära på frukostbuffén. Det är lyx för mig! Jag har också ofta med mig färsk ingefära i resväskan. Det skapar lite magi under färden…

 

Varmaste kramen från mig!

Anna

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.