Anna Strandlind: Mirakelpotatisens hemlighet

Mat som medicin? Javisst! Ät dig frisk, uppmanar Anna och tipsar om sin favorit sötpotatisen, som kan göra mycket gott i våra liv. Och så enkel att tillaga på olika sätt!

Den färgstarka sötpotatisen är väldigt god och nyttig. Den innehåller mineraler och andra ämnen som bidrar till en bättre hälsa. Ja, jag älskar verkligen denna potatis, för den går att tillaga på så många olika sätt. Den är smakrik, och dess sötma påminner lite om palsternacka och kål.

Sötpotatisen är bra för de goda bakterierna i vår magsäck, för tarmarna, och kan förhindra att bakterier och svamp bildas där. Den förebygger också bakterier som streptokocker och stafylokocker. Även andra kroniska sjukdomar i tarmen, som Crohns sjukdom, kan sötpotatisen lindra.

 

Jag blir mer och mer intresserad av kostens betydelse för oss människor. Det är så intressant att mat kan vara rena mirakelkuren! Vi kan faktiskt äta oss friska och leva längre om vi väljer rätt mat. Det är fascinerande.

Sötpotatis innehåller även en massa betakaroten och lykopen som gör att vi blir ”brunare”, eller gör huden mer färgad! De sägs att om en person som är väldigt ljushyad, äter flera sötpotatisar i veckan, kan hudens färg bli brunare och se ”friskare” ut. Det kan ju vara värt att testa, eller hur?

 

Denna potatis är också bra för östrogenhalten i kroppen. Sötpotatisen hjälper till att rensa ut överskott av östrogen och gör plats för sundare östrogen. Den lär dessutom främjar vår hårväxt och jag läste även att om du har sömnbesvär eller är orolig, kan sötpotatis hjälpa. Den innehåller ett sorts glukos som ger stimulans till signalsubstanser som dopamin och serotonin som hjälper oss att sova bättre och känna större lugn i kroppen. Rena medicinen!

 

Jag brukar ugnsbaka min sötpotatis ihop med morötter och andra grönsaker, smaksätta med lite olivolja, salt och färska örtkryddor. Så gott! Jag brukar också skiva lättkokt, kall sötpotatis och lägga på knäckebröd ihop med lite örtsalt och sallad.

 Jag älskar den kokt, stekt, ugnsbakad, i sallader, på bröd. Ja, till det mesta. Den mättar och ger mig kraft och energi. Prova dig fram och njut av denna mirakelpotatis!

 

Varma kramar från mig!

Anna

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.