Anna Strandlind: Därför ber jag en bön – varje dag

Bönen har varit viktig för Anna sedan hon var ett litet barn. Fortfarande ber hon varje dag för att fånga dagen med kärlek. Nu bjuder hon in dig att be med henne!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Genom alla tider har vi människor bett böner. Det sker i de flesta religioner men också i många hem. Vissa ber öppet inom familjen, andra ber i smyg. En bön går bortom religionen, för mig är det en kontakt med Guds kärlek, källan, själen eller änglar. Kalla det vad du vill. Många tror inte på någon gud, men bönen är lika kärleksfull oavsett vad vi väljer att tro på, så länge vi ber av kärlek.

Jag var ett barn som bad i smyg, och jag bad ofta. Mina föräldrar har aldrig bett eller haft en tydlig tro, i deras fall har det mer handlat om ”att tro på sig själva”, om ska beskriva hur jag upplevde det. Däremot finns det mycket kärlek inom familjen, att vi ska hjälpa människor och djur som behöver vårt stöd.

Bön är kärlek för mig. Osvald Chambers skrev: ”Bönen gör oss inte redo för de viktiga uppgifterna, bönen är den viktiga uppgiften.”.

Vad händer när vi ber? Vad ber vi om? Jag vill påstå att det är en önskan om att få hjälp av en ”högre makt” för att ändra på något i våra liv som inte känns bra. Vi kanske vill ha svar på något eller uppleva ett mirakel. Vi bjuder in universums kraft, och jag är helt övertygad om att vi har den kraften inom oss. Det är kanske det jag tolkade hos mina föräldrar – ”tron på sig själv med den kraft vi har inom oss”.

För mig är Gud ren kärlek med många namn. Den finns i oss alla och jag tror att det är därför allt är ett. Vi är en del av Guds, källans, avbild och vi har det inom oss. Vi är också en del av universum. För mig är Gud en universell och kärleksfull energi. Oavsett vad vi tror på så finns denna underbara vibration och energi här för att vägleda och hjälpa oss i livet.

För mig är bönen en stor kraft som ger tillit och vägledning att lyssna på den kärleksfulla energin, i stället för rädsla eller oro. Bönen ger inte alltid svar, men den ger harmoni och ett lugn som gör oss öppna att ta emot den universella energin vi känner i vår intuition eller vår magkänsla. Därmed uttrycker vi mer kärlek till oss själva, men också till andra.

Jag tackar varje dag, skriver böner och affirmationer som jag får till mig i min meditation. Här är ett exempel: ”Tack, tack, tack för denna underbara dag då jag ska öppna upp och lyssna på min inre röst som leder mig framåt…”

Du kan få en gratis bön och affirmation av mig varje morgon, måndag - fredag från kl 06.00. Mejla mig då på info@believeanna.se

Det är en ljuvlig stund att uppleva kärlek och fånga sin nya dag med tända ljus. En helande morgonstund.

Varm kram från mig,

AnnaSignatur.jpg

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.