Anna Strandlind: Är dina tankar en källa till lidande?

Kan en enda tanke förstöra en hel dag? Ja, så är det nog om vi bestämmer oss för att lägga kraften på det negativa, på problem och lidande. Men vi har alla ett val!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Jag har funderingar om människans potential och kraft, vem vi egentligen är och hur vi ser på problem och lidande. Mina tankar om detta är många, men en sak som jag verkligen tror på är att vi människor kan släppa problem och mycket av lidandet om vi förstår vårt sanna jag – vårt högsta jag.

Jag läste ett citat en gång som etsat sig fast: ”Det finns smärta i det fysiska, men lidandet hör till sinnet”.

Jag tycker dessa ord beskriver så mycket och tydliggör hur vi upplever problem som kanske inte behöver vara ett problem. Förstår du vad jag menar?

Jag är övertygad om att vi människor skapar mycket av vårt lidande själva, för vi går runt och oroar oss för sådant som inte hänt eller kanske ens kommer att hända. Vi har väl alla frågat oss: ”Tänk om…?”, ”Hur ska jag kunna?” eller ”Det kan jag väl inte?”.

Min tro kring mycket av vårt lidande handlar om negativa tankar. Vi tror på allt vi tänker. Jag har faktiskt ”forskat” lite kring detta genom att använda mig själv som försökskanin. Genom att förstå hur jag själv fungerar i en situation, kan nog många andra också känna igen sig.

Om jag ställde in mig på att tänka negativa tankar om en viss person och repeterade dessa, upplevde jag att jag mådde dåligt av det. För jag trodde på mina tankar. Men när jag bestämde mig för att inte tro på dem, kändes allt bra i stället och jag såg allt det ljusa runt personen. Jag slutade alltså att tro på mina negativa tankar och förstod mer och mer att lidandet hör till mycket av vårt sinne, inte till vårt sanna, högsta jag.

Det är inte alls komplicerat att känna frihet och frid i sinnet. Öva på detta, så kommer du också att få uppleva en inre frid. Det fungerar och är underbart!

Tänk så många tankar som kan förstöra vår inre lycka och glädje. En liten tanke utan substans, som vi tillåter att ta över vår dag. Ska det verkligen vara så?

Att i stället blotta sitt rätta jag är en stor frihet. Att acceptera, skapar inte negativitet eller motstånd. Tvärtom! Det frigör dig, för du känner inget motstånd. Du är fri från kamp.

Acceptera det du tänker, men lägg ingen kraft på det som inte är bra, då har du släppt mycket problem och lidande. Du är ursprungligen en fulländad och perfekt själ som är hundra procent kärlek. Du är fri och du är enastående!

Varma kramar från mig,

AnnaSignatur.jpg

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.