Anna Strandlind: Tänk så lite som behövs

Julljus som lyser upp mörkret är en källa till glädje. Tänk så härligt när även självaste ljusmontören sprider värme omkring sig! Att nynna på en sång kan få andra att le.

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Idag kom jag att tänka på hur vissa människor kan påverka oss andra, fast att de inte vet om det. Nu när vi börjar närma oss jul blommar ju den kreativa ”ådran” som finns inom många människor.

En kväll när jag stod i vardagsrummet och tittade ner på gågatan, såg jag människor som jobbar inom kommunen. De hängde upp belysning i träden utanför. Jag öppnade min balkongdörr och hörde den ene mannen nynna på ”Bjällerklang” ganska högt medan han stod där med ett stort leende i regnet. Jag kunde inte låta bli att ryckas med, och helt plötsligt stod jag själv där med ett leende. Jag fick upp gamla minnen från jultider när jag var barn.

Allt lyste upp i höstmörkret och fast att det regnade fick jag en varm känsla inom mig. Denne man sken upp tillvaron för alla som gick förbi, för han mötte julen på ett så hjärtligt sätt. En del människor stannande till och log, småpratade lite och gick sedan vidare.

För mig blev det en påminnelse om hur mycket det lilla kan betyda i livet. Tänk hur en människa kan förändra en grå, regnig eftermiddag! Jag bestämde mig för att gå ut med hundarna och titta på det nyuppsatta mästerverket som nu lyste så fint i allén.

Kaisa och Laban blev precis lika glada som alltid när deras koppel kommer fram. När vi sedan kom ut, ställde jag mig i ena änden av allén för att njuta av alla lamporna. Mannen visslade och de andra som jobbade skrattade åt honom, men han brydde sig inte. Jag log och blev lite full av skratt där i regnet. Jag tror att han kände sig lycklig, precis som ett litet barn.

Nu kanske du undrar varför jag skriver om detta? Jo, för mig är det så viktigt att fånga ögonblick i livet. Att känna tacksamhet och söka sig till allt gott, det enkla i vardagen. Livet kan vara väldigt magiskt har jag upptäckt. Jag vet också att en enda människa kan förändra en hel värld. Tänk om vi alla kunde vara glada som den nynnande mannen som förgyllde andra människors liv en regnig, mörk eftermiddag. Är det möjligt? Ja, det tror jag absolut!

Vårt liv här på jorden är värdefullt. Om vi kan se det goda, känna glädjen och stanna upp en stund, då kan vi göra vårt liv så mycket mer kärleksfullt. Ska vi kanske vara den där skönsjungande gubben i regnet lite oftare? Ja, varför inte!

Varma kramar från mig,

AnnaSignatur.jpg

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.