Anna Strandlind: Vad är andlighet för dig?

Andlighet kan beskrivas på så olika sätt, beroende på vem vi är. För Anna är andlighet harmoni och glädje. Att uppleva glädje och kärlek till sig själv och andra.

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Det finns nog lika många olika sätt att definiera andlighet som det finns människor. Jag kanske överdrev lite nu, men andlighet är ett stort område och det är du själv som ska känna vad andlighet handlar om för dig. En ”röd tråd” för andlighet är väl ändå: ”Vad är syftet med att finnas här på jorden och varför är vi här?”.

Jag tror att en del människor förknippar andlighet med olika religioner. För mig kan det givetvis vara så också, men jag anser inte att vi behöver vara religiösa för att vara andliga. För mig innebär det att hitta en tillit till livet. Att uppleva glädje och kärlek till sig själv och andra. Känslan av att få vara en liten del av något större och att lita på universums hjälp till oss människor och djur.

Jag tror också på en gemenskap där vi alla kan hjälpas åt och har en förbindelse till varandra på något sätt. En stark, lugn och fridfull känsla som handlar om vördnad och tacksamhet över att få vara här på jorden. Att jag kan få bidra till något gott. Och att vi får leva på en plats där vi delar med oss av oss själva.

Visst gör vi goda gärningar varje dag? Det lilla blir stort. Vi får inte glömma vår egna kraft att skapa det vi vill ha här på jorden. Vad väljer du att se? Har du fokus på kärlek? Eller på brister och negativitet? Här kan vi alla påverka. Att vara medkännande gör att vår egen andlighet växer. Det blir ett positivt flöde mellan människor och det skapar medmänsklighet.

Att växa i sin andlighet innebär också att rannsaka sig själv, genom att reflektera och agera i det du behöver utveckla i din personlighet.

Jag tror att vi alla ibland tar lite för givet att få vakna upp på morgonen, att få göra våra sysslor. Om vi istället börjar se livet med lite mer vördnad, som att vi fått som en gåva, och försöker sträva efter att hedra detta uppdrag då får livet en större betydelse. 

Du och jag har en roll på jorden, annars hade vi inte varit här. Bara det är väl andligt? Känslan som sprids i min kropp är att jag vill vara med och påverka världen till det bättre. Visa vördnad för mig själv, bli en bättre människa och jobba med min egna upplysning för att kunna hjälpa andra. 

Andlighet är harmoni och glädje för mig. Vad är det för dig? Varför är du här? Vad är viktigt för dig i detta livet? Vad vill du uppnå innan du går över till Andra sidan?

Jag kommer att tänka på uttrycket ”åren går fort”. Vilket liv väljer du? Skapa det! För vi är värdefulla.

Varmaste kramen

Anna

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.