Anna Strandlind: Vad är karma?

Gör din livsresa fylld av kärlek och goda handlingar. Det skapar god karma och positiva känslor. Det blir också detta du sänder ut till dina medmänniskor. Och får i retur.

Ibland upplever jag att många uttrycker sig enbart negativt när det gäller karma, att det är något som ”slår tillbaka” och man inte är snäll, förenklat uttryckt.

Men karma är något fint och gott också, det måste vi vara medvetna om. Karma är lagen om orsak och verkan. Det innebär att det du tänkt och tänker på, och gör, i livet kommer ha någon sorts effekt på dig och det liv du lever. Om du försöker göra gott, så får du det tillbaka. Det gäller också det som inte är så positivt.

 

Att tro att man kan styra karma och ”ge igen” med uttryck som: ”Vänta du, du får igen av universum”, till andra människor det funkar inte. Karma kan du inte styra. Vi kan inte bestämma hur den ska fungera, absolut inte på andra.

Det vi ska ha fokus på, är att ta ansvar över våra egna val och beslut. Framför allt ta ansvar över våra egna handlingar. Då blir vi också mindre dömande mot andra och kan se oss själva med öppna ögon.

 

Din egen resa här på jorden ska göras med så goda handlingar och val som möjligt. Att önska någon illa är ingen god karma och framför allt inte kärlek. Det änglarna vill är att vi alltid ska visa medkänsla till oss själva och till andra. Det kan vara en god väg till att positivt känna in allt runt omkring oss, såväl människor som djur och natur.

Val vi gör i livet kan ibland innebära att vi måste släppa taget om något, eller hålla kvar. Vi väljer detta.

 

Tänk på att när vi inte kan förlåta, så lever vi i rädsla. Vi kan kanske inte komma över hindret, utan ältar och kommer ingen vart. Kärleken finns inte där just då, bara hopplöshet, oro och ängslan som kan leda till sjukdomar och att vi hamnar i ett tillstånd som är negativt och sorgligt för oss själva.

Istället bör vi fokusera på det som tar bort rädslan, alltså kärleken. Varför är detta så viktigt för oss? Jo, det gör att vi varje dag kan ta emot kärlek istället för rädsla. Vi kan eftersträva det goda hos oss själva och hos andra. Vi skapar en bestående lycka inom oss.

Det är sedan detta vi sänder ut. Karma.

 

Varma kramar från mig

Anna

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.