Anna Strandlind: Våga bry dig om!

Att lägga sig i vad andra människor gör, är det fel? Nej, det behöver absolut inte vara fel, om det handlar om att du vill hjälpa och ge stöd. Men gör det på rätt sätt!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Vi människor kommer alltid att tycka och tänka om saker och ting, det tillhör vår natur. Vi är individer som är skapta av ljus, kärlek och vilja. Vad är rätt och vad är fel? Vi har på något sätt en inre kompass som berättar för oss vad sanningen är, eller rättare sagt vad vi tror är vår sanning.

Jag var på ett sätt mer bestämd i mina åsikter när jag var yngre, för jag trodde det jag kände var sant. Idag när jag är fyrtioåtta år och kan se att det finns flera ”sanningar”.

Jag har gått min egen väg när det gäller min andliga, mediala tro och kraft. Jag kommer från en familj som alltid sagt att det är fantasier och att man inte ska tro på ”sådant.” Det man inte ser med blotta ögat finns inte.

När jag fick detta till mig så var jag tvungen att lägga ”locket på” i mycket som jag kände och upplevde förr. Detta har inte bara varit negativt, utan jag har försökt leta efter förklaringar och haft ”fötterna” på jorden. Att stå stadigt förankrad i Moder Jord är grunden för att jobba mer än heltid ihop med andevärlden. Att träna fysiskt, vara rädd om sin hälsa och äta rätt hör också dit. Det är grunden för allt som vi ska göra i livet och för vårt mående i allmänt. Har vi inte vår hälsa så har vi inget alls… Det låter liten grymt men så är det faktiskt, eller hur?

Det handlar inte om perfektion utan om att vara snälla mot oss själva och göra så gott vi kan. Att sålla bort sådant som vi vet inte gynnar oss i längden. Att inte bara falla för frestelser för stunden, de som kan bli ett destruktivt beteende i framtiden.

Det finns ingen som i början av sitt missbruk tänker att ”nu ska jag bli missbrukare”. Det är något som kommer smygandes. Vi alla kan hamna i ett destruktivt beteende oavsett om det gäller mat, alkohol eller prestationer som skapar enorm stress. Vi är människor och det finns inte en särskild sorts människor som blir beroende av något. Det gäller att vi är ödmjuka och verkligen vågar säga ifrån när vi ser att någon är på väg åt fel håll i livet.

Många vill inte lägga sig i, och det tycker jag är fel! Lägg dig i på rätt sätt, förklara hur mycket du bryr dig, att du hjälper till och att du finns där.  Vi kan aldrig bry oss för mycket om våra medmänniskor. Det är en del av vår andliga väg, vi är menade att hjälpa varandra. Det är en av våra stora uppgifter. Men framför allt ska vi rannsaka oss själva och våga vara ärliga.

Varm kram från mig!

Anna

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.