Anna Strandlind: Våga förändra din vardag!

Anna och hennes man har tagit ett stort steg, flyttat från gården på landet och bosatt sig i en lägenhet i stan. Här berättar hon om det nya livet och om att våga förändra.

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Nu sitter jag här på torget i min nya hemstad och myser med mina vovvar. Jag befinner mig på ett café där hundar får vara med inomhus också, men jag sitter just nu ute och trivs väldigt gott i skuggan. Kaisa och Laban spanar för fullt på alla kråkor och fiskmåsar som är så snabba att flyga fram på borden om det finns något ätbart. Djurvän som jag är kan jag inte låta bli att tycka att det är lite charmigt, men det pratar jag inte högt om för många gillar det inte, hi hi!

Tänk så många fåglar det finns! Jag som bott nära natur och vatten och då mött fåglar varje dag, har inte tänkt på det förut på det sätt som jag gör nu. Det blir väldigt påtagligt. På kvällarna ser jag från mitt nya sovrum en massa träd i allén som finns mellan husen, där sitter så mycket kråkor och kajor att kvistarna nästan viker sig. Tänk att varje liten fågel har sin bakgrund och historia, precis som vi människor. Det är fascinerande att se livet på det sättet.

Vi har flyttat från gården till stan och vad vi har burit grejor, jag och min man Fredrik! Ingen hiss och lägenheten ligger på tredje våningen. Vi hade sex byggnader på gården som vi just lämnat och vi har samlat på oss mycket genom åren. Flytten krävde mycket, men vi är så tacksamma nu. Vi bor bara ett stenkast från vatten, naturområden samt slussar och vovvarna stormtrivs. Min hemstad Trollhättan är verkligen vacker!

Mina hästar befinner sig enbart 5 km härifrån så jag cyklar dit varje dag och de verkar trivas så gott. Nu går de på sommarbete i en stor hage med skog och dalar, helt underbar natur. De andra som har sina hästar i detta stall verkar vara så fina människor och måna om sina hästar. Det är roligt att åka dit. Chadida och Duggan har fått boxar bredvid varandra, det är bra för de är bästa vänner. Jag har även en underbar tjej som hjälper mig.

Min lille kanin fick också vara där så jag har köpt en gigantisk utebur till honom, nära hans hästar. Och han är ute med mig när jag är där. Mitt livs syfte är att hjälpa och tjäna andra, även djur. Då gäller det att ta hand om sig själv och ge sig den utveckling som behövs. Inget står stilla, allt vibrerar och rör sig.

Jag och min man vill utveckla oss och växa så vi har tagit rätt beslut. Vi har fått vår drömlägenhet på 143 kvm och vi älskar den. Ja, vi älskar livet! Mitt råd till dig är att våga ta beslut och skapa det du vill ha!

 

Varma kramar från mig,

AnnaSignatur.jpg

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.