Anna Strandlind: Vattnets betydelse för mig

Vi vrider på kranen och fyller vårt glas med härligt, friskt vatten. En lyx för oss svenskar, men långt ifrån för alla som bor på vår jord. Läs Annas fina hyllning till vattnet!

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Jag älskar vatten av alla slag! Jag bor i stan nu, men väldigt nära natur och vatten. Det tar cirka två minuter för mig att gå ner till kanalen. Jag är totalt nyförälskad i min gamla hemstad. Jag njuter varje steg jag tar vid vattnet tillsammans med mina hundar. Jag stannar och tittar när båtarna åker förbi och det går en fantastisk stig intill kanalen som leder till slussarna. Jag älskar också att springa runt kanalen.

När jag är intill vatten känner jag mig hel. Ett lugn och en glädje sprider sig i min kropp. Det spelar ingen roll om det är en porlande bäck, en insjö eller en kanal. Jag är fascinerad av vattnets betydelse och kraft för oss människor och djur och. Tänk så lätt vi tar detta för givet.

Vatten är liv. Utan denna betydande dryck skulle vi inte kunna leva. Allt hade varit dött. Vi bara vrider på kranen, så kommer livets dryck till oss. Det är stort.

Vi människor består av 60 procent vatten, ett nyfött barn 80 procent vatten. Det är en hel del. När vi dricker för lite vatten kan vi bli trötta, energilösa, få hungerkänslor fast vi egentligen inte är hungriga och kroppens inre organ tar skada. Därför är det så viktigt att vi fyller på med denna magiska dryck. För just det kan vi väl ändå påstå att den är!

Just nu sitter jag med ett glas kolsyrat vatten med en citronskiva, äpple och isbitar i. Det är ljuvligt gott! Mina hundar tittar ofta på mig vid vattenskålen och vill ha nytt vatten, då ska det vara kallt. Både Laban och Kaisa kommer och gosar med mig efteråt, så helt vanligt vatten kan tydligen bli en festlig stund för oss alla. 

Jag är också en person som älskar att duscha och bada i både varmt och kallt vatten året om. Jag duschar ofta eftersom jag tränar mycket. Varje duschstund brukar jag meditera och be änglarna rena och fylla mig med energi via vattnets kraft, jag tackar för vattnet jag får. Det är en fin stund.

Jag gillar att vinterbada, det är en helande känsla av renhet och kroppen känns så pigg och ”glad” efteråt. Det skapar en livsglädje inom mig. Det mysiga med vinterbad är att efteråt ta på sig varma kläder och strumpor, krypa upp i soffan, tända ljus och dricka något värmande. Den stunden är ljuvlig och stillsamt.

Vad uppskattar du mest med vatten? 

Varma kramar från mig,

AnnaSignatur.jpg

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.