Anna Strandlind: Vi kan alla göra något

Vi är många och tillsammans blir vi starka. Vi kan till och med förändra världen! Det hjälper inte att bara klaga på det som är fel – vi måste hjälpas åt om vi vill ha en bättre framtid.

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Har du tänkt på hur lätt det kan vara att brusa iväg, oroa sig och klaga på hur saker och ting fungerar i samhället? Det gäller även hur världen ser ut. Det kan också vara lätt att klaga på andra och undra: ”Varför gör de inte något åt situationen?” Om vi alla började ta ansvar själva och göra något åt det vi tycker är fel i samhället, då skulle vi leva i ett helt annat klimat än vi gör idag.

Det finns otroligt många människor som gör väldigt mycket för världen, men det behövs fler som hjälper till. Jag kan ibland reagera över att människor säger: ”Det finns inget att göra!” Att inbilla sig att vi inte kan påverka saker och ting är att undvika sin ljusa kraft och kapacitet, för vi kan alla hjälpa till på något sätt.

Du och jag kan hjälpa, och vi kan börja med en gång. Det handlar inte enbart om att bli volontär, hjälpa olika organisationer… Utan att börja ta ansvar i ”vårt eget hus” först. Vi kan försöka reda ut konflikter, missförstånd, onödig oro och mycket annat som finns inom familjen eller runt omkring oss. Försöka, så gott det går, att lösa saker och ting.

Vi har mycket att lära oss och när vi gör det, växer vårt medvetande. Vi kan då se livet ur ett annat, rikare och större, perspektiv. Vi kan alltid utvecklas och bli mer tålmodiga, toleranta, kärleksfulla och förstående genom att inse att det ofta finns ”två sidor” av saker och ting. Om vi försöker arbeta bort avundsjuka, negativitet, bitterhet och egoism, blir vi mer hjälpsamma. Vi mår bättre, blir gladare, tror mer på oss själva och andra. Ger mer kärlek och godhet. När vi alla gör vår egen del, då hjälper vi helheten.

Att hjälpa sig själv leder till att vi hjälper andra. Att vara insiktsfull är att utveckla sin andlighet. Det är inte tanken som räknas, utan handling. Om vi alla skulle reagera när något hemskt händer, inte bara tänka negativa tankar, så skulle världen se annorlunda ut.

Vad ger vi för signaler till andra om vi inte visar att vi bryr oss? Att vara tyst, gå undan och inte reagera när saker och ting berör oss negativt, hjälper inte vår värld att bli bättre.

Jag vet att vi alla kan vara rädda ibland och gå undan för det som är jobbigt. Men vad blir konsekvenserna om vi alltid gör det? Vad lär vi andra människor då? Var finns vårt eget ansvarstagande? Jag tror att alla människor kan hjälpa till, om vi börjar med vår egen del först. Se vad vi själva behöver göra för att utveckla och höja vår energi. Vad tror du?

 

Varma kramar från mig,

Anna Strandlind signatur

 

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.