Anna Strandlind: Visst känner djuren kärlek!

Änglarna gillar att samarbeta med djur, eftersom djur ofta är mer andliga än vi människor. Det skriver Anna i veckans krönika och intygar att djur visar kärlek – på väldigt många sätt.

Text: Anna Strandlind
Foto: Shutterstock

Jag är helt övertygad om att alla djur känner kärlek. Många påstår att djur bara vill bli omtyckta av oss människor för att de har en överlevnadsinstinkt. Att det inte finns en kärleksfull tanke eller känsla bakom deras agerande. Jag förstår inte alls det resonemanget. Mina djur, och andras djur, visar stor kärlek och empati.

Vad är kärlek? Och hur visar djur detta inför oss och inför andra djur?

Kärlek är att dela med sig. Kärlek är att vara lojal och ärlig Kärlek är tillit. Kärlek är att vilja förstå och respektera. Jag kan nämna hur mycket som helst när det kommer till djurs känslor och vad de visar oss människor. Så visst känner de kärlek!

 

Jag arbetar som djurkommunikatör och jag vet hur stolta våra djur är över sina ägare, och hur lojala djuren är. Vi människor vill djuren det bästa, vi gör så gott vi kan. Men ibland förstår vi helt enkelt inte djurens bästa eftersom vi lägger in våra egna mänskliga värderingar. Jag tror att vi ska läsa på mer om djurs instinkt, som ibland kan vara rasbetingade.

Ge djuret tid och tillåtelse att göra saker som just det djuret tycker om, även om det kanske inte är det vi själva tycker är roligt. Titta på djurets kroppsspråk. En frenetiskt viftande svans på en hund, behöver inte betyda att hunden är glad, det kan även tyda på stress. Då är det bra att tänka: vad signalerar hunden för övrigt?

 

Vi behöver också reflektera över vad vi människor sänder ut för energier till djuren. Hur mår vi ägare? Ditt djur kan bli en spegling av dig själv. Det du sänder ut till djuret, får du oftast tillbaka. Så ha alltid fokus på dina egna energier först, när du vill förstå ett djur. Vad sänder jag ut för beteende till djuret vid mötet?

Det går aldrig lura ett djur. Vi är människor och vi har alla våra bättre och sämre dagar, men jag vill påminna om att en god kommunikation med djur, den börjar med oss själva.

 

Ju mer kunskap och förståelse vi skapar, desto lättare kan vi förstå djuren. Det är inte djuren som ska lära sig av oss, utan vi ska lära oss av djuren och vi ska försöka hitta en väg tillsammans i samarbete. 

Änglarna samarbetar med djuren, vet du varför? De är oftast mer andliga än vad vi är. Vi människor är födda för att ”utnyttja” andra för att få som vi vill. Förstå mig rätt nu…Vi kan komma med ”vita” lögner utan att mena något illa. Djur däremot, älskar med ett ljust hjärta och är ärliga.

 

Varma kramar från mig!

Anna

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.