Använd din kreativitet!

Tillhör du de som ibland säger att det känts som om du fantiserat när du upplevt en kontakt med andevärlden? I så fall är du långt ifrån ensam! Det är ganska vanligt att de som exempelvis kommer som nya till en medial kurs eller utvecklingscirkel beskriver det som att de fantiserar. Resultatet blir då förstås att de tvivlar på sig själva och säger att de inte kan eller att det inte fungerar.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Jag vill påstå att det ska kännas som om man fantiserar. För att öva upp och etablera en kontakt med guider, anhöriga med flera så behöver vi använda vår föreställningsförmåga, vår kreativitet. Den fungerar som startmotorn till bilen och som får den att starta.

 

När vi använder vår mentala förmåga, vår kreativitet, så sätter den igång de energier som behövs för att kommunikation ska kunna ske och öppnar upp för flödet. Sedan sköter resten sig själv så länge vi inte involverar oss, det vill säga börjar tänka. Så fort vi börjar fundera på det vi upplever så kommer tvivlet och då stryper vi flödet och ”motorn” dör. Vi får då börja om igen. Liknelsen med att köra bil funkar även här. Första gångerna vi kör får vi ofta motorstopp och får starta om bilen.

 

Övning ger med andra ord färdighet. Och ett bra sätt att öva är att försätta sig i ett lätt meditativt tillstånd, rikta tankarna till dina nära och kära på andra sidan och be någon komma på besök. Informationen kommer att komma som inre bilder, känslor och kanske fysiskt i din kropp. Du är verktyget så ju mer du övar desto mer lär du dig hur det fungerar för just dig. Det är aldrig likadant från person till person.

 

Att utforska vår mediala, intuitiva förmåga innebär alltid en personlig utveckling. För det är i personligheten våra hinder sitter. Vi är alla begåvade med ett sjätte sinne och ju mer vi arbetar med oss själva desto med kan vi använda just detta sinne. Det underlättar våra vardagliga beslut då vi kommer att lyssna mer på vår magkänsla och följa vår intuition på ett bättre sätt. Och när vi tar fler beslut som är rätt för oss, så får vi också högre livskvalitet. Så – våga fantisera, använd din kreativitet!

 

Per Ola Thornell

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.