Att följa sin egen väg

Ställer du dig också ibland frågorna: ”Vem är jag?” och ”Vad vill jag med livet?”. Då tror jag inte du är ensam. Jag har gjort det många gånger i livet. Jag har ofta identifierat mig med det som finns i vår fysiska värld, som min kropp, min familj, mitt arbete, mina tankar och värderingar.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Bara för att komma på att det inte kan vara svaret. Jag är inte pappa – papparollen är något man gör. Jag är inte medium – det mediala är något man gör. Så vad är jag då? Jag är ju en själ. Men vad är det för skillnad på att ha en själ och att vara en själ? Och vad skulle det i så fall innebära att jag är en själ?

 

Massor som jag ser det. Att vara en själ innebär att komma i kontakt med den – genom illusionerna i den fysiska världen. Att komma i kontakt med själen kräver träning. Att vara själen och bli den kräver ännu mer. Att låta min själ vara den som leder mig, inte tvärtom. Att låta själen komma till tals, att jag följer den, inte tvärtom.

 

För en tid sedan var jag på en fantastisk kurs där jag inte bara kom i rejäl kontakt med min själ, den blev jag. Det vill säga den ”tog över” under korta stunder. Det var en mäktig upplevelse. Nu så här efterhand bär jag med mig känslan av att mer och mer släppa det jag vill och låta själen komma igenom mer.

 

Det är som en transformation med syftet att efterhand bli den som jag egentligen är, så att själen kan få vara den som den är och så att jag kan bli fri. Fri från karma, fri från oro, fri från det som binder mig i det fysiska livet.

 

Jag vet att själen är fri. Nu ska jag också bli det.

 

Per Ola Thornell

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.