Även djur kan ge dig budskap

Lyssna till vad djuren förmedlar till dig, det kan ge dig mer harmoni i livet.

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Shutterstock
Likt en snöflinga har vi alla vår egen universella kod, en speciell historia att berätta. Vår egen livsväg. Att skylla på andra visar endast att vi inte vill eller vågar göra någon förändring.

Jag råkade höra ett par som diskuterade förändringar i deras relation. ”Du vill att alla runtomkring dig ska ändra sig, men du skulle inte förändra dig för någon i världen”, sa kvinnan frustrerat till mannen som satt vid sidan om henne på bussen.

Samtalet fick mig att tänka på den osynliga tiden, som våra fyrbenta vänner värdefullt tar till vara på. Det är något jag själv också försöker göra.

Många av våra djur speglar våra positiva och negativa egenskaper. Både på gott och ont. En del människor speglar sin egen stress, rädsla, aggression och tuffhet. Andra personer speglar lugn, självsäkerhet, godhet och lekfullhet tillsammans med sitt djur.

Jag ser hur mina hundars egenskaper har massor att lära mitt inre. Spegelbild är inte bara människa till människa, utan också från djur till människa. En klient till mig var van att delegera order till arbetskamrater och vänner. Många tyckte det var frustrerande att vara nära henne.

Efter en tid adopterade kvinnan en hund som var käck och glad, men som på ett underbart sätt inte gjorde allt som kvinnan kommenderade. Hunden lekte fram vad kvinnan skulle lära sig, att kunna slappna av runtomkring andra. Att ha mera kul!

Kvinnan och jag pratade om det ofta, för hon tyckte det var konstigt. En hund som skulle lära henne något, när det var hunden som skulle lyssna på henne! Till slut gav kvinnan upp sin envishet och började lyssna på sin nya fyrbenta vän. Kvinnans frustration och envishet släppte, och hon blev en mer harmonisk person.

Att lägga skuld på en hund eller en person, är att eliminera det man själv inte förstår. Att våga öppna sig för budskapet är ett stort steg i rätt riktning, oavsett vem budbäraren är. Oberoende hur många ben läraren har.
 
That’s Amore!

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.