Dags att vårstäda kroppen?

Vår fysiska kropp är väldigt påtaglig för de flesta av oss. Men vi har tre kroppar till som behöver bli bekräftade och tas om hand; den mentala kroppen, den känslomässiga kroppen och den andliga kroppen. Nu när våren är på gång kanske det är dags för en liten vårstädning som piggar upp och får fart på livsandarna.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Den fysiska kroppen
Kanske är det dags för en detox för att rena ut slaggprodukter? Om du inte vill köpa färdiga detoxprodukter kan du använda vetegräs, spirulina, ingefära och förstås mycket frukt och grönsaker. Själv börjar jag varje morgon med en frukt och grönsakssmoothie som både renar och piggar upp. Att ta en promenad eller träna är inte heller fel, vi behöver ofta röra på oss mer än vad vi gör. Och förstås – ge kroppen massor av healing och skön massage!
 
Den mentala kroppen
Efter en lång vinter, då kroppen varit trött, är det lätt att få fler negativa tankar. Den mentala kroppen behöver också tränas och det kan du göra genom att exempelvis ha små fina lappar i hemmet och på arbetet som hjälper dig. Budskap som "Jag är kärlek", "Jag duger", "Jag är tacksam" och så vidare, hjälper oss att få fler positiva tankar. Vi behöver också hitta ett fungerande sätt att meditera och stressa ner. Kanske är det dags att köpa en meditationsskiva att lyssna på?
 
Den känslomässiga kroppen
Medan djur och natur vilar under vintern så springer vi människor på som vanligt. Det gör att den fysiska kroppen "stänger ner" för att orka, och vi blir ett huvud med två ben som stressar på. Genom att göra närvaroövningar, som exempelvis Mindfulness, så får vi tillgång till hela vår kropp och de känslor som finns där. Övningarna kan hjälpa dig att bli medveten om hur du mår, hur du känner dig och du får därmed också möjlighet att skapa ett bättre mående. Tänk på att alla känslor är tillåtna, så det är inget fel att ha jobbiga känslor. Men lycka kommer inifrån och de känslor som är förknippade med lycka får vi också tillåta oss att känna. Med tillgång till vår känslomässiga kropp kan vi välja!
 
Den andliga kroppen
All andlig träning är bra och bör som jag ser det ske även när vi tränar våra övriga kroppar. Sund mat, meditation, personlig utveckling, medialitet, healing och så vidare kan vara en del av vår totala andlighet. Andlighet handlar för mig väldigt mycket hur jag beter mig mot mig själv och andra. För att hjälpa mina positiva energier att komma igång efter vintern så tränar jag därför mig på att vara medvetet snäll mig själv och andra. Jag mediterar också över mina chakra för att hjälpa dem komma i balans.
 
Kanske har du andra tips du vill dela med dig av om hur du vårstädar dig själv? Dela gärna med dig i kommentarsfältet!

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.