Det finns inga healers!

Kraften att hela finns hos oss alla, skriver krönikören Jai.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock
Min andliga ”karriär” startade inom healing och efter flera års hårt arbete kunde jag titulera mig som Reiki Grand Master. Lägg till en bunke andra titlar som diplomerat medium, diplomerad tidigare liv-terapeut, mindfulnessinstruktör, resancoach m fl. Diplomen hänger på väggen som bevis på mitt hårda arbete.

I många år trodde jag att jag utvecklat min healingförmåga. Jag kunde en massa och var stolt över det. Och det är väl inget fel på det? Nja, nu så här en del år senare så förstår jag att jag inte utvecklats ett dugg. 

Däremot har något jag haft från början fått komma fram. ALLA människor har förmågan att ge healing eller att uppleva mediala fenomen. Att sedan klara detta handlar om att lära känna sig själv, få vettiga verktyg, öva, öva och öva. 

Det handlar inte om utveckling, det handlar om att avveckla egot i någon mån. Och här gäller det att se upp, egot tar sig gärna uttryck som ett andligt ego. Man gör sig lite speciell genom ”sin” förmåga. Så se upp för att sitta på piedestalen, det gör ont när man trillar ner. För trillar, det gör man!

Det är inte jag som healar. Lika lite som att det är läkaren som läker. Det är Källan eller Gud som gör det. När jag ger healing så öppnar jag upp för den gudomliga energin och låter den kanaliseras via mig till gudomligheten i den andre. Men det är inte jag som helar! Jag må vara ett verktyg och det är gott nog. 

Så vad är det som ska healas då? Sjukdomar, trötthet, känslomässigt mående? Jag vet inte hur många som kommit till mig för detta och jag har gett dem healing. I min tro att jag gjort gott så har det känts bra. 

Blev det någon förändring för mina klienter? Absolut – jag har sett fantastiska mirakel. Men har det resulterat i någon djupare förändring hos mina klinter? Långt ifrån alla, eftersom de ville att jag skulle göra något de trodde att de själva inte kunde göra. De ville bli av med sin fysiska, känslomässiga eller mentala smärta och jag var den som skulle göra det åt dem. 

Istället för att inse att de behövde ändra något i sitt liv, så ville de ha en ”quickfix” så de kunde gå tillbaka till sina liv som de inte var beredda att ändra på, på grund av rädslor. Jag dömer dem inte eftersom jag i min naivitet trodde jag kunde göra skillnad.

Men det är också många som fått djupa insikter som resulterat i omvälvande processer i deras liv och där de kommit i djupare kontakt med sig själva och som sedan resulterat i en kraftfullhet i att låta deras själ få bli deras ledstjärna i livet. 

De har insett att det som behövt helas inom dem behövde göras av dem själva, att de kunde och att de var redo. De har insett att de kunde göra val och sedan följa dem oavsett vad omgivningen tyckt, oavsett om det väckt smärta i dem själva. De har förstått att ingen annan människa kan göra för en vad man inte kan göra själv. 

Det finns inga människor som helar, det finns bara en själ med gudomlig kraft som kan göra det.  Och den kraften finns i oss alla. Vi kan hitta den med hjälp utav andra som gjort detta före oss. Vi kan få värdefulla verktyg och lotsning av andra. Det är mitt kall – att hjälpa andra att inse sin storhet vilket är motsatsen till att göra andra till offer genom att ta på mig ”specialistrocken” inom det andliga. 

Visst har jag lång erfarenhet och visst kan jag mycket inom det andliga, mediala och terapeutiska. Jag älskar att hålla kurser och att ta emot klienter. Min passion är att ge bort det jag själv fått och som resulterat i en otrolig transformation i mitt liv. 

Jesus lär ha sagt ”jag är sanningen och ljuset”. Vad han menade var att han förstod att han var mer än sin fysiska varelse, att han var gudomlig. Jesus sa inte; Jag känner till sanningen och vet var ljuset finns eftersom han visste att det skulle innebära att han var separerad – här är jag och där är Gud. 

Och precis som Buddha sa ”Jag gick min väg, nu får du gå din” så innebär det att Buddha visste att vi behöver gå vår livsväg för att hitta sanningen. Den vägen är INTE utanför oss själva, den finns i vårt inre. 

Det är därför en fattig tiggare kan vara mer medvetet upplyst än en känd andlig profil. Det handlar inte om vad vi gör i det yttre – aldrig! Och det är när vi kommer hem i vår sanning och i vårt hjärta som verklig healing kan ske. Och den är av gudomlig art, inte mänsklig.

Jai

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.