Din känsla ger dig kraft

Under hela min uppväxt var jag övertygad om att kunskap var makt. Och på ett sätt så är mycket i vårt samhälle uppbyggt på dessa fakta. I dag är jag äldre, och kanske lite klokare. I dag vet jag att kunskap i sig inte är värt något om den inte beprövas. Först då omvandlas den till vishet. Och vishet är inte makt. Vishet är kraft!

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Det betyder att jag i dag lyssnar mer på mina känslor och litar på min intuition istället för mina tankar. Mina känslor är vägvisare för hur jag ser på mig själv och allt inbegripet i universum. 

Har jag jobbiga känslor så är det något med min verklighetsuppfattning som inte stämmer. Om mina känslor ligger i linje med vad mitt hjärta ser, då är jag mer i sanningen. Mina känslor är som ett instrument som skickar signaler till mig. 

Förr tryckte jag bort känslorna eftersom jag trodde att de inte var viktiga, det var kunskap eller vetskap som gällde. När jag sedan började lyssna mer på mina känslor, ja då var det som om dammarna brast och hela min världsbild förändrades.

 

Tankens kraft är oändlig. Men jag kan inte tänka en önskning och sedan inte tro på den. Tanke och känsla behöver vara i samklang. Vill jag ändra mina tankar för att få det jag vill, så behöver jag lyssna på mina känslor. Då får jag höra och se vilket eventuellt motstånd, det vill säga vilka rädslor som kan finnas där eller om det är kärleken som kommer fram. 

Livet är en resa utan början eller slut och vi lär oss genom att våga känna och finna större vishet i oss själva.

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.