Djuren får mig att växa själsligen

Mia Mattsson-Mercer berättar i sin krönika om hur människor sätter henne på prov och djuren hjälper henne att växa själsligen.

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Shutterstock

En växande själ använder sig inte endast av en instruktionsbok, utan lär sig också av livets verklighet. Likt i en kyrka finner många personer healing och kamratskap. Vi finner kraft och support för att kunna möta dagens äventyr och prövningar i den gemensamma gruppen. Men den stora ”skolan” befinner sig utanför kyrkans murar. 

Det går inte att jämföra växandets erfarenheter, då vi får våra olika prov vid olika tillfällen i livet. Vi behöver inte många gånger komplicerade saker med alltför många frågor. Att våga släppa taget utan förklaringar är en stor konst.

Vi ser inte varför det egentligen är enklare att arbeta med djuren som i många avseenden är högre än oss. För att växa andligen och kunskapsmässigt så är det med människor som vi skall arbeta tillsammans med för att lära oss att hantera olika konflikter.

Naturligtvis vill vi gömma oss eller vila ut i djurens fullständiga blom av näring och healing. 

Våra egon visar vilka vi är när vi arbetar i team. En del vill ha allt strålkastarljus på sig själv. Andra är fullkomligt nöjda med att arbeta i bakgrunden och gör strålande resultat. En del tycker om att arbeta självständigt, det är mindre drama, förklarar de, att slippa ha med andra människor att göra.

Det är likadant i en flock, där hierarkin skall etableras och energierna skall samspela i gruppen. De hundar som inte accepterar sin position på grund av deras energistyrka, blir utstötta, ivägskickade eller så ger de sig av självmant.

Annons

 

En ny flock skapas, antingen lever man i frid sida vid sida då energierna är kompletta, likt ett pussel. Så fungerar det både bland djur och bland människor. Vi är inte så olika varandra i beteenden och känslor.

 

Med djuren växer jag själsligen och med människorna testas jag dagligen och växer sakta. Jag har väldigt svårt att läsa av människor då deras energier ändras snabbt från stund till stund.

 

Det har egentligen inte med mig att göra utan situationerna aktiverar deras känslighet. Många gånger sätter jag dem på prov då de inte har någon resumé att tillhandahålla om deras kunskap eller erfarenheter.

 

De testas i olika situationer, tillsammans med djur, med mig ensam och andra personer i grupp. Då kan den rätta energin visa sig och i vilken grupp de passar i, för ett bättre kärleksfullt växande.

That’s Amore!

 

Mia Mattsson-Mercer

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.