Du är kärleken i sin renaste form

Materia kan inte förstöras, bara ändra form. En stålbalk till exempel består bland annat av elektroner som med en viss hastighet (tröghet) rör sig.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Materia kan inte förstöras, bara ändra form. En stålbalk till exempel består bland annat av elektroner som med en viss hastighet (tröghet) rör sig.


Vi uppfattar balken som fast materia men den är egentligen vibrerande energier. När stålbalken inte behövs längre, kan vi smälta ner den. För ögat är balken borta men atomerna och dess elektroner som en gång byggde balken finns kvar, men i en annan sammansättning.

 

Energierna finns med andra ord fortfarande kvar. Så datorn du har framför dig, lampan i taket, bordet, stolarna och huset du befinner dig i – allt är vibrerande energi – inte fast materia!

Det är samma sak med vår fysiska kropp. I experiment har man tagit celler med DNA från en människa, placerat det i ett instrument som kan mäta förändringar hos elektronerna. Man kopplade personen till olika mätinstrument som läste av dennes känslor medan personen fick se olika filmsekvenser.

 

Personens reaktioner skapade en kurva som beskrev hans känslomässiga tillstånd. När man sedan jämförde med kurvan från apparaten som registrerade hans elektron i det andra rummet, så visade det sig att kurvorna helt överensstämde med varandra. De hade fortfarande kontakt med varandra och utbytte information oberoende av tid och rum.

 

När vi människor dör, ändras materien, det vill säga vår kropp runt vår själ men själen består. Ett vanligt missförstånd är att vi är en kropp med själ i. Sanningen är att det är tvärtom. Själen använder kroppen som en boning i materiens värld. Likt elektronen i stålbalken som fortsätter att vara elektron när stålbalken smälts ner, är själen densamma när den fysiska kroppen dör.

 

I andevärlden har vi en andekropp och vi tar också med oss vår personlighet och våra egenheter. Vi blir inte automatiskt upplysta på andra sidan, men vi får perspektiv och insikt om vår själsliga utveckling.

På andra sidan får vi åter träffa våra nära och kära igen på en plats där tid och rum inte finns. Här finns bara det som är, utan värderingar och fördömanden. Här finns plats för nytt växande och utveckling. Här finns kärleken i sin renaste form.

 

Per Ola Thornell

 

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.