En gudomlig bön

På en stor fredskonferens i Japan bad ca 10 000 deltagare en gemensam bön.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock
Nyligen har jag haft förmånen att träffa James Twyman, fredstrubadur och med djup och många års erfarenhet av En kurs i Mirakler!

För ett tag sedan så var han i Japan på en stor fredskonferens med ca 10 000 deltagare där man gemensamt bad för fred i varje människa och på jorden. Bönen man läste heter Ware Soku Kami Nari som betyder ”Jag är en gudomlig varelse”. På plats finns ett stort monument med texten; May Peace prevail on Earth som betyder ”Må fred råda på jorden”

Det är en oerhört vacker bön och en stark manifestering av att vi alla är mer än bara en fysisk varelse. För mig knyter den ihop säcken med att vår själ är av gudomligt ursprung och att den aldrig är hotad, kan dö eller försvinna. 

Min önskan är att jag i varje stund kan leva dess önskan om att uttrycka godhet. Hos mig själv och andra. Oavsett beteende. Utan att värdera eller döma. 

Men måste vi inte protestera mot det som är fel? Slå näven i bordet och säga ifrån om krig och elände? Som Moder Theresa uttryckte det när hon fick frågan om hon ville medverka i en demonstration mot krig; ”Nej tack – men fråga mig gärna om jag vill medverka i en demonstration för fred, ja då kommer jag”

Bönen är på engelska men jag hoppas du kan ta in den i alla fall;

WARE SOKU KAMI NARI
(I am a divine being)

The words I speak, are the words of God.
The thoughts I emit, are the thoughts of God.
The actions I take are, the actions of God.

The words, thoughts and actions of God are abundantly overflowing with infinite love, infinite wisdom, infinite joy, infinite happiness, infinite gratitude, infinite life, infinite health, infinite light, infinite energy, infinite power, infinite success and infinite supply.They are nothing more, nothing else.

Therefore, WARE SOKU KAMIN ARI, I speak, think and act just as God does.

I will brighten and elevate myself to become none other than God so that when others see me they cannot help but think that they have seen God. 

Those who have seen me have seen God.

I emanate and continue to radiate the most supreme infinite love of all mankind.

Visst är den vacker? Första gången jag hörde den så lät det lite högtravande – nästan religiöst för mig. Men så blev jag medveten om att är det inte allt detta som är grunden till allt jag tror på och står för? 

Healingen, att prata med Andra Sidan och att vi levt tidigare liv? Är det inte detta andliga profiler som Marianne Williamsson, Deepak Chopra, Neale Donald Walsch och Dr Wayne Dwyer alltid pratat om? 

Är det inte detta som alla religioner och filosofier alltid i sin grund säger? Är det så att mitt motstånd egentligen handlar om ett tvivel att det faktiskt skulle vara så att vi alla är gudomliga? Förmodligen… men jag kapitulerar, sakta men säkert. 

Själens önskan är att utrycka godhet ifrån ett gudomligt perspektiv. Och i det finns inget dömande.  

Jai 

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.