Ens inre bilder, tankar och känslor kan resa tusentals mil

Elefanter använder telepati och starkast är den när det är dags att säga adjö till en vän som avlidit.

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Shutterstock
"Du håller teckningen upp och ned!" utropar min son Max till mig. Jag håller Max teckning i mina händer och beundrar hans konstverk, men egentligen har jag ingen aning om vad teckningen föreställer. En massa streck i olika kulörer.

”Oj, gör jag?” frågar jag och skäms lite grann. Jag blir varm inombords när Max stolt som en tupp ger teckningen till mig. Den är vacker! I sin vackra värld vet han redan vad den föreställer. En brandbil som kommer och släcker elden, i en liten stad.

Hans tankesätt är precis som mitt när jag kommunicerar med djur – bilder. Bilder, som jag översätter till ord, mina egna ord. När jag kommunicerar med djuren tonar jag bort omvärlden för att kunna höra med mitt inre öra.

Likadant gör Max när han står vid sitt skrivbord och målar. Jag kan ropa mig blå i ansiktet att han ska komma ned och äta middag. Han hör mig inte. Världen omkring honom är borttonad, han hör endast sin inre kreativa röst.

Det gäller för mig att hitta rätt ord till rätt volym av energi. Precis som med färgen blå, finns det flera olika nyanser blå. Det gäller för mig att kunna läsa av styrkan i energierna; ”tycker om”, ”älskar” eller ”avgudar”.

Elefanter använder telepati och starkast är den när det är dags att säga adjö till en vän som avlidit. Anthony var känd för sin förmåga att kunna lugna vilda och stressade elefanter. Han kommunicerade med dem på ett unikt sätt. Elefanterna kände hur Anthony oroade sig över dem på sin egen dödsbädd. Hans tankar och hjärta var starka in i det sista. När Anthony, elefanternas ambassadör, dog, vandrade två olika hjordar som han tidigare räddat i 12 timmar för att ta farväl. Elefanterna hade inte varit hemma hos honom på 1,5 år.

Hundra elefanters hjärtan sörjde mannen som en gång räddat dem från andra människors hat. De vandrade för att visa sin respekt till Anthonys familj och ta farväl av mannen som vågade vara deras röst. Hans telepatiska bilder hade guidat dem likt en ficklampa i mörkret, fylld med kärlek och styrka.

That’s Amore!

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.