Ett spirituellt uppvaknande

Bli gladare och må bättre genom att vakna upp och bli mer medveten, skriver krönikören Per Ola Thörnell.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock
Allt fler människor vaknar upp i vår värld. Det är ingen vacker syn som möter dem. I det läget är det lätt att stänga ögonen igen. Men med en gnutta mod och tillit till att veta att vi faktiskt inte ”bara” är människor och att ”skaffa en utbildning, ett jobb, en familj och betala skatt” inte är allt. Det finns något mer.

Vi har nog alla en längtan efter detta ”mer”. Men vad är det och hur hittar vi det? Man fortsätter det man påbörjat. Man låter sig bli allt mer medveten – som konsument, människa och andlig varelse. Man fortsätter arbeta med sin inre process, gärna tillsammans med andra som vaknar upp och är medvetna. 

Kanske läser man böcker, kanske går man lite kurser men framför allt så lyssnar man på sitt inre, där själens röst allt tydligare gör sig hörd. Processen är så väl fylld av smärta, oro, stress som med frid, glädje och harmoni. Man växer som människa och får allt fler bekräftelser om att man är på rätt väg. 

Det är inte ovanligt att man märker följande i sitt liv  effekter som får oss att fortsätta utforska vem vi egentligen är:

1. En ökad tendens att låta saker hända av sig själv i stället för att få dem att hända, det vill säga mer ”flow” i livet.

2. Ökad glädje, fler leenden och en villighet att älska utan att förvänta sig tillbaka.

3. En ökad känsla av att vara ansluten med andra människor, djur och natur.

4En tilltagande känsla av tacksamhet.

5. Ett friare tänkande och agerande, beslut som baseras mer på intuition, det vill säga större samverkan mellan hjärta och hjärna.

6. Mer medveten närvaro och förmåga att njuta av stunden.

7. En förlust av förmågan att oroa sig och som även tar bort rädslan för döden.

8. Ett ointresse av konflikter.

9. Efterhand ett mindre behov av att tolka andras handlingar.

10. Efterhand ett mindre behov eller omedelbar förlust av behov av att döma andra och dig själv.

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.