Goda nyheter gör mig glad!

Jag och min fru Anette har börjat prenumerera på en ny tidning – Good News Magazine – en svensk tidning som enbart fokuserar på goda nyheter i världen.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

I tidningen är det fantastiska nyheter om utrotningshotade djur som växer i antal, miljöförbättringar, lyckade ekonomiska satsningar i områden som ger människor möjlighet att utveckla en fungerande vardag och så vidare.

 

Att fokusera på de bra nyheterna istället för de vi matas med via tv, radio och kvällstidningar gör gott. Jag tänker som så att händer det något viktigt av värde som jag bör få reda på, så får jag reda på det. Det har gjort att jag inte läser, tittar eller lyssnar på de vanliga nyheterna. Resultatet är att jag mår mycket bättre!

I boken "Wabi Sabi – tidlös visdom", författad av Agneta Nyholm som Nära i ett tidigare nummer skrivit om, läste jag idag ett fantastiskt stycke som så väl passar ihop med mina tankar om att fokusera på goda nyheter istället för tvärtom.

Agneta skriver: "Vi behöver goda nyheter varje dag, och får du dem inte ska du ha detta i minnet om den dag som passerat: Planeten fortsatte vrida sig runt sin axel, med resultatet att solen gick upp överallt på jorden. Miljoner fåglar sjöng och ett oändligt antal blommor blommade. Jorden välsignades med 340 000 nya ljuvliga människobarn. Intelligenta, kärleksfulla och mycket modiga handlingar utfördes varje sekund på planeten".

 

Agneta ger fler bra exempel och serverar en härlig livsfilosofi. Själv blir jag positiv av att läsa Wabi Sabi-boken, Good News Magazine och inte minst tidningen Nära!

 

Per Ola Thornell

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.