Ha inte för höga krav på dig själv

Ibland behöver vi sluta analysera det som varit och sluta planera för framtiden. Vi behöver också sluta försöka ta reda på hur vi mår eller vill må och bara följa med i det som sker. Det tar så mycket kraft att försöka förstå, analysera, förändra, fixa och trixa för att ställa till rätta att livet lätt blir en kamp fylld med krav och måsten.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

När man som jag jobbar med personlig och andlig utveckling så är det lätt hänt att man faller i den här kravfällan. Vi ska vara så duktiga, må så himla bra, vara så förnuftiga och så fort vi får en ”sten i skon” så riskerar vi att sönderanalysera varför den kom till oss – eftersom vi tror att allt alltid har en mening.

 

Är det attraktionslagen som gjorde att vi drog något till oss? Är det karmalagen som arbetar? Är det mina mönster? Vad har jag nu missat att jobba med angående mig själv? Jag får nog ringa terapeuten eller få en medial vägledning för att höra vad som står på…


Jo, jag överdriver en aning, men kanske känner du också igen dig lite grand? Om det som sker bara får lov att ske, utan att vi jämt och ständigt behöver förstå och analysera det, så är det lättare att följa livet. Vi blir levda av livet och allt som dyker upp behöver inte vara av värde att fästa sig vid.

Saker och ting kommer och går i våra liv. Just nu är det som det är. I ett kommande nu kanske det är annorlunda – det får vi se då. Det som sker, det sker!

 

Per Ola Thornell

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.