Idag ska jag leva allt vad jag kan

Bara för idag ska jag le så mycket jag bara kan. Jag ska lyssna mer än jag pratar. Och när jag lyssnar så ska jag se och känna in den andra utan att lämna mig själv.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Bara för idag ska jag le så mycket jag bara kan. Jag ska lyssna mer än jag pratar. Och när jag lyssnar så ska jag se och känna in den andra utan att lämna mig själv. 

Bara för idag ska jag lägga min oro åt sidan och njuta av dagen så mycket jag bara kan. Jag ska agera som om jag inte vet hur allt förhåller sig med jobb, pengar eller relationer. Istället jag se på saker och ting med nya ögon, med nyfikenhet och kreativitet.

Istället för att sätta krav på prestation mot mig själv och andra, tänker jag istället luta mig lite tillbaka och bara vara i det flöde som uppstår.

Bara för idag ska jag försöka undvika att klaga utan istället släppa taget om det. Jag väljer att må bra framför att ha rätt.

Bara för idag ska jag vara mer lekfull och mindre allvarlig. Jag ska skratta så mycket jag kan och sprida min glädje till andra. Bara för idag ska jag äta det jag känner för och mår bra av, kanske blir det glass, kanske blir det morötter – vi får se under dagen. För bara för idag ska jag ta dagen som den kommer och låta den passera och under tiden ska jag möta det som sker i nuet. 

Bara för idag ska jag låta kärleken råda. Om morgondagen vet jag inget, då gör jag ett nytt val. Bara för idag ska jag leva i tacksamhetens nåd.

Tack, tack, tack!

Per Ola Thornell

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.