Ibland lurar vi oss själva, eller köper andras sanningar, att vi behöver kraft och hjälp från andra själar. Guider, änglar, uppstigna mästare och allt vad det kan vara ska ge oss det vi tror att vi själva lider brist på.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Det kan vara kunskap, kraft, en speciell helande energi eller en speciell uppgift. Utan denna hjälp så anses det av andra eller oss själva att vi inte kan eller är förmögna att själva ”vara” någon.

 

I mina ögon är detta det andliga egot (egot vill alltid vara speciellt) som tar sig uttryck. Det är väl klart att vi kan allt det dessa själar kan och vi är lika mycket heliga, rena och kraftfulla som de är. Men många lider av dålig självkänsla (inte deras själ) och då känns det bra att ha en speciell ”kraft” med sig. Det ger två saker. Det ena är att den själen/kraften har något jag inte har vilket i grunden betyder att vissa är bättre och andra sämre. Det andra det gör är att man får känna sig lite speciell eftersom man samarbetar med en extraordinär kraft från universum – man är utvald av denna.

 

Det finns ingen kraft i universum som är bättre, renare, heligare eller kraftfullare än någon annan. Din och min själ är lika bra, ren, helig och kraftfull som vilken guide, ängel eller tidigare fysisk person som Jesus eller Buddha. Skillnaden må vara att vi tror att vi är begränsade genom våra fysiska kroppar eller att vi inte har kunskap nog. Förstå mig rätt – jag anser inte att det är fel att kommunicera med dessa själar. De kan hjälpa mig och dig i våra uppvaknanden och vår utveckling, men de innehar ingen kraft som inte du eller jag har. Skillnaden är att man TROR att de har något som ingen annan har.

 

Vi är inte vår kropp, våra tankar, känslor eller beteenden – vi är vår själ och den är sammankopplad med alla andras själar och Källan till allt liv. När vi förstår det så har våra hjälpare på Andra Sidan och i ”dimensionerna” gjort sin uppgift.

 

Namasté

Jai

www.loveit.se

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.