Lagen om Attraktion är missförstådd!

Lagen om Attraktions rätta namn är Lagen om Själens Attraktion, skriver krönikören Jai.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock
Fungerar Lagen om Attraktion? Visst gör den det. Kanske är du en av dem som verkligen jobbat hårt med den och fått allt du velat ha i ditt liv? Eller kom det aldrig? Väntar du ännu? Oavsett hur det gått finns det en stor risk att du missförstått allt ihop!

Det är inte ditt fel om det inte fungerat eller om du lärt dig lagen av någon som utger sig för att kunna den, men själv har missförstått den. Lagen om Attraktion ger dig nämligen inte det du önskar och vill ha. Den ger dig det du sänder ut. 

Om du inte lägger märke till vad du tänker och känner i samma stund och efter du arbetar med lagen, så finns det en uppenbar risk att det blir något helt annat än vad du skickar ut. Om du arbetar med att manifestera mer pengar så kommer det inte att fungera om du samtidigt inte tror att du kan få det, att det finns tvivel och rädsla. 

Dessutom så viskar kanske ditt ego lite tyst; ”det får du inte”. Lagen ger dig heller inte mer pengar om dina tankar och känslor får dig att agera i rädsla för att inte ha eller få tillräckligt.

Det är ena sidan av saken. Så säg att du lyckas då – du får mer pengar, bättre jobb, kanske fler klienter på din nystartade andliga firma, en ny kärleksrelation, bättre boende – blir du lycklig? Jag menar: blir du lycklig? Det är klart att det blir mycket glädje och roligare i vardagen med allt det. Men blir du genuint lycklig? 

Saker kommer och går, relationer kan förvinna ur våra liv, rik på pengar ena stunden men mindre rik nästa. Saker kommer och går i våra liv och vi har ingen kontroll över det. Så är det så här Attraktionslagen är tänkt att användas? Nix – inte en chans. 

Attraktionslagen har inte med vad vi har eller vad vi gör att göra. Den och de som lär ut den är en styggelse eftersom människor luras att tro att man kan dra till sig sådant man tror sig vilja ha eller behöver. De som misslyckas tror att de är med värdelösa. De som lyckas blandar ihop ”Goods and Gods” det vill säga saker och Gud. 

Lagen om Attraktions rätta namn är Lagen om Själens Attraktion. Den går bortom mänskliga behov och önskningar. Den går bortom pengar på banken, bättre boende, nytt jobb och en ny kärleksrelation. 

Den går bortom våra dualiteter med rik eller fattig, kvinna eller man, större eller mindre, mer eller mindre, ny eller gammal. Lagen om Själens Attraktion handlar om att bli den vi i sanning är. Att när vi agerar utifrån själen och dess godhet så attraherar vi mer av detta i våra liv. 

Vi kan inte lura den lagen genom mänsklig godhet på så sätt att vi genom att försöka vara goda människor drar detta till oss. För vi är goda i ena stunden och dömande, elaka och värderande i nästa stund – i tanke, känsla eller handling. Vi kan inte lura någon – varken oss själva, någon annan eller Källan. 

En hundlort är alltid en hundlort. Strör vi diamantströssel över för att det ska se fint ut, så är det fortfarande en hundlort. Och när man petar i den med en pinne så luktar det oavsett hur mycket diamanter du strött över. Symboliken med exemplet är uppenbart; Vi behöver förstå att det är vi själva som skapat skiten i vårt liv och att det inte hjälper med ”andliga-mainstream-trix”. Vi behöver gå djupare än så! 

När vi agerar enligt Lagen om Själens Attraktion så tänker vi, känner vi och handlar i sanning med den högsta önskan i oss – att få uttrycka djup, sann kärlek, empati och godhet UTAN tanke på att vi ska få ut något av det. UTAN att värdera eller döma. UTAN någon baktanke. 

Vi gör det för att vi vill det. För att det känns rätt och bra. Oavsett vad andra gör eller tycker. Oavsett hur världen ser ut. Vi gör det för att vi vet att vi är ett med allt och andra. Vi vet att vi redan har det vi önskar och behöver. Vi vet att inget som är verkligt och sant någonsin är hotat. 

Jai

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.