Lyssna på din själ

När själen gör sig påmind blir allt klarare för oss. Vi är gränslösa och vi är fria, skriver krönikören Per Ola Thornell.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock
När själen gör sig påmind, får vi ofta en uppfyllande känsla i oss som ger oss en stark vision och längtan av att göra något utöver det vanliga. Visionen tar oss in i en värld av vördnad och förundran där begränsningarna upplöses.

När själen gör sig påmind smälter vi in i oändliga möjligheter och själens odödlighet blir allt klarare för oss – vi är gränslösa, vi är fria.
 
Men precis när vi kommer igång och förverkligar så drar något oss tillbaka in i den ”verkliga världen” och drömmen, visionen går förlorad. Hindren verkar oöverstigliga och vi slås ner av rädslor och tycker att vi bara har fantiserat. Så vi fortsätter som förut…

Som jag ser det är den ”verkliga världen” faktiskt det första scenariot. Den extraordinära visionen vi har är själen som vill visa oss vägen och sanningen. Den gör det för att den på så sätt ges möjlighet att frigöra sig från det som håller den kvar här – det som skapas av vårt mänskliga ego, hinder och tillkortakommanden. 

När vi människor gör oss hela, när vi frigör oss allt mer från våra rädslor så blir vi helare och för mig är det syftet med att vi är här.

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.