Mirakel – finns de?

I alla tider har människa bett om mirakel. Sjukdomar, olyckor, arbetslöshet och annat elände kan få de flesta ner på knä med en önskan eller bön till högre makter om ett mirakel.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Det finns de som vittnat om att det faktiskt skett ett under just i den stunden, men för de flesta har bönen inte verkat uppmärksammats. Kanske med en undran om det verkligen finns en högre kraft eller ens mirakel. Eller att det är andra som blir lyssnade på, men inte jag – förmodligen för att det är fel på en eller att man inte är värd det?

Jag menar att detta är fel synsätt. Mirakel sker hela tiden i våra liv. Varje sekund är fylld med mirakel. Se på din kropp – fylld av liv, skapande, kreativitet, kraft och medvetande. Inget sker av slumpen, inte ens vår ”olycka”. När vi ”drabbas” så är det för att vi drar det till oss, antingen för att vi bestämt vår livsläxa själv eller för att vi ska lära oss något av det. 

Det är de små självklara tingen i vår vardag som är miraklen – en puss, en kram, ett vänligt ord, en vänlig gest. Kroppen som sköter sig själv dygnet runt. Jorden som snurrar. Träden som växer, blommorna som blommar och fåglarna som sjunger. 

När vi ser allt som sker i vårt liv som små och stora mirakel så förstår vi också att vi själva är ett mirakel. Vi är odödliga, vi är en del av källan, vi är villkorslös kärlek och vi är skaparna i vårt liv. Så mirakel finns – oavsett om vi väljer att se dem eller ej!

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.