Om Jesus kunde så kan jag med!

Per Ola anser att det är andligt att våga vara arg och att vara det vid rätt tillfälle, det visste även Jesus om.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock
Det är inte mycket som kan få mig att gå igång och bli arg, men en sak som gör det är dåligt bemötande när jag är kund och det finns en utfästelse som inte hålls.

Jag har beställt en vara från ett känt företag på Internet och de som skulle leverera varan har gjort fel hela vägen. De har till och med påstått att de försökt leverera varan men att ingen fanns på plats. Att vi var tre personer som kan intyga att det aldrig kom något har de inte kommenterat! 

Sedan visar det sig att paketet försvunnit hos transportföretaget – de hade glömt att märka upp det. Jag har ägnat timmar i telefon samt skrivit mejl för att få något att hända. Helt utan resultat. När paketet tre dagar försenat dyker upp hos transportföretaget så vill de inte lösa situationen genom att leverera det utan jag måste vänta. 

”Vi kan inte köra ut det i dag” säger dem. ”Du menar att ni inte vill köra ut det”, kontrade jag med. Då blev det tyst i andra änden av luren. ”Vi kan köra ut det på måndag och du får det innan 16.00” kontrar de med.

”Men vänta nu, först gör ni fel och sedan ska jag bli hemma ifrån mitt arbete en hel dag och vänta på ett paket? Du måste väl kunna ge en närmare tid?” Nä se det gick inte. Antingen så nöjde jag mig med att förlora en arbetsdag för att få mitt paket eller så fick jag hämta paketet själv vilket innebar att jag skulle få lov att hyra en liten lastbil eftersom det är ett paket som ligger på en pall.

Företaget jag har handlat ifrån har jag skrivit till två gånger men de har inte svarat ännu. Om jag som företagare skulle behandla mina kunder lika illa, så skulle mitt företag gå i konkurs. Anledningen till att just de här företagen kommer undan med det är att de säljer så mycket i alla fall så jag är betydelselös för dem. 

Är det andligt att bli arg? Kan man som ”andlig” vara arg? Ska man inte vända andra kinden till och vara följsam? Jag tycker det är andligt att våga vara arg och att vara det vid rätt tillfälle. Det duger inte att vara ”ljus och kärlek” hela tiden. En som visste mycket om det var Jesus. 

Så här står det i Lucas 12:1; Under tiden hade människor samlats i tiotusental, så att de höll på att trampa ner varandra. Då började Jesus tala, först och främst till sina lärjungar: ”Ta er i akt för fariséernas surdeg, hyckleriet! Ingenting är dolt som inte skall bli uppenbarat, och ingenting är gömt som inte skall bli känt. Därför skall allt vad ni har sagt i mörkret höras i ljuset, och vad ni har viskat i örat inne i kammaren skall ropas ut på taken.”

I Matteus 3:7 står det vidare att Jesus sa; ”Ni huggormsyngel, vem har fått er att tro att ni kan fly undan den kommande vredesdomen?

Så om Jesus kunde säga ett och annat så kan jag. Men jag tror jag låter bli att kalla dem för huggormsyngel…

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.