Rätt näring, medicin och kärlek betyder allt för ett bra läkande

Mia Mattsson-Mercer vet vad som krävs för att kunna läka och återfå krafterna. Efter att hon själv drabbades på samma sätt som sina hundar blev det ännu tydligare.

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Shutterstock

I mitt arbete räddar jag sjuka hundar som hittats på gatan eller i olika typer av shelter. Jag måste vara snabb med uteslutningsmetoder när det gäller att bedöma hundarnas symptom. Jag använder min intuition och kunskap för att läsa av djurets energier.

 

En av de vanligaste sjukdomarna som vi behandlar hundar på vårt hospice för är borrelia. Det första vi testar vår nya hundklient för är borrelia. Testet som kallas för ”snap test” går snabbt och görs med hjälp av ett par droppar blod på en liten bricka. 

Borrelia är en av de vanligaste sjukdomar som hundar nere i södra Italien bär på. Symptomen är ledvärk, smärta och ömhet i olika kroppsdelar samt hudirritation. Dessutom kan sjukdomen göra att hundarna blir skygga mot skarpt ljus. De äter också sämre eller inte alls. I de allra flesta fall är min magkänsla rätt och vi kan snabbt behandla borrelian med antibiotika.

 

Hundarnas gensvar är enastående. De har ett enda mål och det är att bli friska. Hundar vill inte vara en börda eller ett hot emot sin flock, vare sig flocken består av tvåbenta eller fyrbenta individer.

 

Hunden kommer till vårt hospice för behandling med rätt sorts medicinering. Dessutom får de hälsosam mat och möjlighet att vara tillsammans med volontärer som älskar dem innerligt.

 

Korrekt medicinering, nyttig mat och kärlek ger snabb läkning och det är en kombination som vår egen sjukvård borde försöka ta mer del av.

 

Jag kan inte låta bli att småle åt min egen situation just nu. I skrivande stund sitter jag i ett vackert behandlingsrum och får intravenös antibiotika tre timmar varje dag. Jag har varit sjuk i över ett år med diagnosen borrelia. Jag har samma symptom som mina egna fyrbenta klienter nere i Italien. Jag har smärta  i lederna, är ljusskygg, irriterad, har huvudvärk och hudirritation.

 

Min man skämtade med mig och sade att jag nog borde flytta ned till mitt eget hospice för snabbare resultat.

 

Ingen läkare som jag har mött har velat ta borrelian på allvar fastän sjukdomen är en av de vanligaste i vårt samhälle idag. Många läkare skyller symptomen på utbrändhet, reumatism, stress eller att ”det sitter i huvudet".

 

Sjukvården för människor har blivit sämre. Smärtstillande och lyckopiller skrivs ut till allt yngre människor. Till och med hundar har börjat få uppiggande och lyckopiller utskrivna. 

De läkare jag mött har velat skriva ut smärtstillande tabletter till mig. En läkare sade till mig att min kropp var deprimerad! Nästa läkare påstod att mina problem satt i huvudet! Jag vägrade ta tabletterna trots fruktansvärd smärta. Jag är oerhört rädd att bli beroende och på så sätt acceptera smärtorna och sluta söka efter rätt läkare och rätt botemedel.

 

Jag ler åt hur snabba jag och veterinärteamet är på att ta borreliablodprover på hundarna och med lyckade behandlingar snabbt få dem friska, ofta inom två veckor. Men människor kan få gå i flera år innan någon läkare gör ett borreliatest.

 

Vi hundägare kan till och med vaccinera våra husdjur mot borrelia på den amerikanska basen. När jag var bosatt i USA vaccinerade vi våra hundar mot den amerikanska borrelian varje år.

 

Är det så att vi människor förvirrar våra läkare med alla olika symptom och det är därför som vi blir skickade till flera olika läkare? Eller handlar det om ekonomi? Djuren kommunicerar inte verbalt, utan veterinären går ofta på sin känsla kombinerat med sin kunskap. Kan det vara en liten del i utvecklingen? 


Efter ett år har jag nu funnit en klinik som botar borrelia och som tar mig och andra människor från hela världen på allvar. Dessutom har de samma koncept som vi har på vårt hospice. Rätt medicinering, hälsosam mat och kärlek från personalen. De säger att ”ni känner er kropp allra bäst, lyssna på era symptom och ge inte upp".

 

That's Amore!

 

Mia Mattsson-Mercer

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.