Sätt inte troll i huvudet på folk!

Allt som ett medium eller schman säger behöver inte vara sant, menar krönikören Per Ola Thornell.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock
Så har det hänt igen – jag fick ett samtal från en förtvivlad tjej som mår jättedåligt, hon har massor av rädslor och känner sig helt maktlös.

Hon tror att hon blivit utsatt för övergrepp (men har inga minnen) och en ”Schaman” har dessutom berättat att den här tjejen har blivit utsatt för våldtäkt i ett tidigare liv.

Den så kallade schamanen har inte lyckats hjälpa henne (förstås) utan bara planterat ännu fler troll i huvudet på sin klient som nu mår sämre! Hon har dock fått ”rådet” att jorda sig. Ja men så bra då!

När ska det ta slut med alla låtsasterapeuter och självpåstådda medium som förstör för människor? Det pratas om att man var nazist i sitt förra liv och därför får lida i detta, man har blivit utsatt för övergrepp av sina syskon i sitt förra liv av någon som är ens pappa i detta och som åter igen skadat en. Man får budskap om kommande missfall eller cancer hos sin kärleksrelation. Men vad i hela friden – sluta nu!

Andevärlden skulle aldrig komma med sådana budskap. Aldrig! Och andra ser inte ens tidigare liv – de har inte den förmågan eller kunskapen. Och skulle de kunna det så får du räkna med att de kan ha fel. Allt som kommer ur en schaman eller ett medium behöver inte vara sant eller korrekt.

Trasiga människor behöver få rätt hjälp. Det kan vara från det andliga och det alternativa. Om kompetensen finns där och om patientsäkerhetslagen följs. Annars så ska klienten rekommenderas hjälp inom den traditionella vården.  

Det behövs massor av mer etik och moral i den andliga och alternativa sfären. Och det behövs kompetens och erfarenhet. Och inte minst att folk jobbar med sina egna skuggsidor innan de börjar arbeta med klienter! 

Det finns en förening nu i Sverige som jag rekommenderar alla verksamma eller intresserade inom det andliga och alternativa att gå med i. Föreningen heter Förenad Andlighet och finns på forenadandlighet.se

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.