Själar som lever utan tid i harmoni

Djurkommunikatören Mia Mattsson-Mercer är tacksam för alla de erfarenheter som hundarna på hennes hospice ger henne.

Text: Mia Mattsson-Mercer
Foto: Shutterstock
Ett underbart lugn råder över många gatuhundar, de stressar ytterst sällan! Om en gatuhund är stressad blir han snabbt påkörd av ett fordon eller upphämtad av hundfångarna, klassad som opålitlig. Gatuhundarna lever för stunden och har en balans inom sig som gör att de kan läsa av en händelse långt innan vi människor uppfattat faran.

Före detta gatuhundar har lärt mig att förstärka mitt sinne, att läsa av vibrationerna i luften. Flera gånger om dagen är flocken i ett meditativt vilande tillstånd. När någon av dem blir sjuk drar den sig undan omvärlden och går totalt in i sig själv, för att hela sig själv. Den sjuka hunden slutar äta och dricker endast vatten. 

De andra hundarna i gruppen lägger sig i närheten av den sjuka medlemmen och alla har en lägre vibrerande energi än vanligt. Likadant gjorde min egen grupp på femton hundar när jag var sjuk. Alla låg samlade i en grupp och väntande på att jag skulle bli frisk. 

Det finns ingen tid! Och gatuhundarna är som en grupp "mini-buddhister" som också meditativt stödjer sin hundvän när det är dags att vandra till Andra sidan. 

Varje hund sörjer annorlunda, precis som vi människor. Därför kan vi människor inte förmoda hur en hundmedlem kommer att reagera när hans bästa hundvän dör.

Hanen Sunny och tiken Cher hade sedan 1999 suttit instängda i en bur med 400 andra hundar. De kom till mitt hospice sommaren 2013. För första gången kunde de gå ut i en trädgård, få eget sovrum och de togs om hand av personal som avgudade dem. 

Efter en tid blev Sunny sämre. Varje dag låg Cher troget vid hans sida. Det var en kärlek som vi alla beundrade. Dagen kom då det var dags att säga adjö till Sunny. Vår veterinär kom och vi bar ut Sunny i gräset som han älskade. Vid sidan om honom la sig Cher. 

Många människor tyckte att Cher också skulle lämna jordelivet tillsammans med Sunny. Hon var gammal, och hur skulle hon klara sig utan Sunny? Men jag bad dem vänta! 

Vi begravde Sunny. Nästa dag var Cher sitt vanliga glada jag. Och vi fann en underbar familj som inte tvekade att adoptera henne, trots att hon är en senior. I snart två har hon nu levt med familjen. 

Om du lyssnar med din själ och ditt hjärta, följer du en annans själs önskan. Varje möte med en gatuhund har berikat min själ och berört mitt hjärta. Jag är för evigt tacksam.

That’s Amore!

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.