Ta vara på vårens energi!

Det blir sakta varmare, solen visar sig mer och naturen vaknar på allvar. Jag älskar våren. Den står för pånyttfödelse, utveckling och energi! Sakta, sakta tinar vi människor upp från den mörka och kalla vintern.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Sinnet blir lättare, mungiporna dras uppåt och det känns som om vi kan andas igen. En tussilago, musöronen på björkarna och grannen som börjar göra vår-fint i sin trädgård. Fåglarnas kvitter gör mig glad och livfull. På våren när vi kommer i kontakt med dess kraftfullhet spirar även vi och kanske du, som jag, kan känna dig närmre din andliga sida?

 

I blomsterbutikerna står högvis med tulpaner och det är så lockande att köpa bukettvis med dessa vackra blommor i fantastiska färger. Jag har turen att bo i skogen där jag kan följa våren dag för dag. Om du bor i stan och inte riktigt har samma känsla, kan du besöka en park i närheten eller helt enkelt ta en liten tur till landet.

 

Passa på att njuta nu och närmsta månanden för det är då allting sker.  Och varför inte passa på att vår-städa både i det yttre och i det inre. När vi gjort fint hemma och välkomnat våren kan vi ta en stund för oss själva.

 

Att sätta sig ner, blunda och bara slappna av en stund och sedan berätta för sig själv hur värdefull, vacker och fantastisk man är, innebär att man ger sin själ näring. Så låt både våren och dig själv spira!

 

Per Ola Thornell

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.