Tryck på knappen!

Det är ofta en översvallande känsla när vi börjar vår andliga, spirituella resa. Allt det nya vi upptäcker som till exempel healing, medialitet, guider och mycket mera är ofta överväldigande. Och här finns en risk. Det kan bli så stort och fantastiskt att vi fastnar i detta steg.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Uppvaknandet avtar och vårt andliga ego formas efter alla våra nya upptäckter. I detta stadie kan vi tro att vi har hittat svaret på alla problem. Det är som att åka hiss till första vången på Turning Torso och vara övertygad om att utsikten därifrån är den bästa. 

Förstå mig rätt, utsikten från första vången är fin. Men den är ännu bättre ju högre upp vi kommer. Så är vi på en resa, så är vi! Då måste vi röra på oss. Om vi tror att vi är på jorden för att utvecklas och lära oss, ja då får vi också se till att utvecklas! Eller, för att använda symboliken med hissen, trycka på nästa våningsknapp.

På vår resa, som är högst individuell, kommer vi att ta med oss alla våra erfarenheter och insikter på vägen. Men vi reser inte ensamma. Varje morgon världen över vaknar många ljusarbetare med vetskapen om att vi är flera som gör ett stort arbete med oss själva och för andra.

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.