Universum, visa mig mitt nästa steg

På en kurs i Glastonbury för någon månad sedan gjorde vi en övning som handlade om att universum skulle visa oss vårt nästa steg. Till saken hör att jag kan vara både presterande och envis när jag bestämt mig för något. Och så var det vid det här tillfället.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Jag tyckte att min personliga utveckling gått på sparlåga och att jag inte var helt nöjd med alla saker i min tillvaro.

Så sagt och gjort, vi förberedde oss med en djup mindfulnessövning för att verkligen bli närvarande om allt som skedde i det inre och det yttre och skickades därefter ut på stan. Vi skulle inte ha något speciellt mål utan bara låta oss ledas av en känsla i varje stund, var vi skulle gå.


Kanske skulle det dyka upp en skylt vid en affär eller någon annan ”signal” som talade till mig? Jag tänkte en del på övningen och mina mönster att ta kommandot över vad som behöver göras. Nu ställde jag frågan ut till universum; Vad är nästa steg, vad vill ni att jag ska göra?

 

Bara två minuter från retreatcentrat där kursen hölls, fick jag en stark känsla att vika av in i en lite gränd. Det var konstigt – här fanns ju inget minns jag att jag tänkte. Bara några meter senare stannade kroppen framför en rosbuske vars grenar spretade ut genom ett staket. 

Det var ingen vacker buske så det var inte därför jag blev stående. Jag fattade ingenting. Vad var budskapet till mig? Då fick jag syn på en snigel som sakta, sakta kröp längs en av stjälkarna. Det gick inte fort men den flyttade sig och manövrerade mellan törnena. 

Budskapet blev solklart för mig; Ta det lugnt, inget behöver hastas fram. Går det för fort kommer du att göra dig illa på vägen. Var uppmärksam på nuet så ser du klart på var du befinner dig. Där du är, är där du är och det är precis som det ska.

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.