Vad kännetecknar ett bra medium?

Att arbeta som medium är oerhört givande och roligt. Men vad kännetecknar ett bra medium? Vad är ett mediums funktion och syfte? Är det att bevisa att andevärlden existerar? Är det att berätta hur många barnbarn man ska få?

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

Är det att kunna ge hundraprocentiga bevis, eller är det att överdriva? Räcker det med att den som kommer på en sittning säger att den vill träffa exempelvis sin mamma, och mediet säger att hon är där? Är det okej att mediet pratar sjukdomar och död, eller bör det finnas någon etik och moral inblandat?

Är allt ett medium säger sant, eller bör man vara skeptisk? Ska ett bra medium kunna ge rådgivning till sin klient i alla frågor, exempelvis när det gäller relationer?

Ofta ser jag kommentarer på Internet om medium som gjort, i mina ögon, ett fantastiskt arbete. Men kommentarerna handlar oftare om mediets utseende än arbetet. Han är snygg, han är ful. Håret är fel, och så vidare.

Är mediumskap lite underhållning som man kan roa sig med bara för att det är kul, eller behöver det finnas ett syfte med att besöka ett medium?

För mig kännetecknar ett bra medium någon som kan leverera bevis för att andevärlden finns. Och att han/hon kommunicerar med en ande som kan kännas igen. Ett bra medium är någon som är ödmjuk och empatisk och som aldrig ger sin klient ”troll” i huvudet, det vill säga sådan information som klienten inte kan påverka eller skulle vilja veta. Det kan handla om information om exempelvis kommande sjukdomar eller död.

Ett bra medium ser till att ge relevant information och eventuell rådgivning, så att klienten känner sig upplyft efter sittningen. Ett bra medium för mig har arbetat med sig själv och är därför bra på att se andra människor.

Vad kännetecknar ett bra medium för dig?

Per Ola Thornell

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.