Vårt ego är bara en illusion!

Så om vi är Källan så är vi alla ett med den, vi är ett med alla människor, djur, växter, stjärnor…

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

I alla år har jag sagt eller uttryckt på ett eller annat sätt att egot har vi för att navigera i livet, det hjälper oss att få mat på boret, tak över huvudet och se till att vi får fortplanta oss. Ur ett fysiskt, mänskligt perspektiv är det sant, men i verkligheten så finns det inget ego. Egot har ingen form, det är ingen sak du kan ta och lägga i byrålådan. 

Egot är sinnets sätt att ”hantera” världen och det beror på att våra sinnen tror att vi är separerade från varandra. Här är jag och där är du. Våra fysiska sinnen som syn, hörsel, smak, lukt och känseln bekräftar för oss att separationen är sann eller hur?

Men är det sant att vi är separerade och åtskilda? Nej vi är alla Källan, sprungna ur Källan och fortfarande sammankopplade med Källan. Läs igen – vi ÄR Källan. Alla är Källan. Vi är alla Källan som upplever sig själv i olika former – som människor, djur, växter, stjärnor – alla delar av det som är skapat. Så om vi är Källan så är vi alla ett med den, vi är ett med alla människor, djur, växter, stjärnor…

Det betyder att vi alla är eviga, heliga, värdefulla, värdiga och fantastiska. Det betyder att vi inte är separerade från varandra oavsett vad våra fysiska sinnen säger. Och oavsett vad egot säger så hör vi alla samman. IS-soldaten, Donald Trump, Putin och lägg till ett eget valfritt namn på någon du hatar eller ogillar … de är också Källan och ett med dig. Tro nu inte att jag menar att deras beteenden är ok eller att du är ett med deras sätt att vara. Det är känslan av separation som skapar maktfullkomlighet, våld, ilska, besserwisser-attityd, krig osv eftersom de tror att det är fel på andra och världen så de ska fixa detta. De sover en djup sömn och drömmer mardrömmar.

Att döma någon är att tro att man själv är separerad. Om man ser att vi faktiskt alla är ett, hur skulle jag kunna döma då? Det blir helt tokigt. Och det är så – när vi ”sover” så tillåter vi oss att se världen med våra fysiska sinnen och egot (som kan kallas vansinnet) tror att det måste skydda oss från något farligt och det måste slå sig fram i världen för att överleva eller vinna. Kampen blir ett faktum. Vi blir som Don Quijote som slåss mot väderkvarnarna.

Så egot finns inte, det är en illusion likaväl som de krig det skapar. Vår upplevelse som fysiska varelser är högst verklig för oss men vi kan varken födas eller dö, det finns inget lidande eftersom det inte finns någon separation. Det enda som är sant är att vi alla är Källan, ljuset, gudomliga och dess sanna natur som är villkorslös sann kärlek.

En Kurs i Mirakler säger; Ingenting verkligt är någonsin hotat, Ingenting overkligt existerar. När vi vaknar upp ur vår dröm så ser vi vad som är sant!

Namasté
Jai

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.