Vi behöver inga skydd!

Vi har redan det vi behöver för att ta hand om oss och för att låta själen få uttrycka sig, menar krönikören Jai Thornell.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

När man cyklar så kan det vara bra att ha hjälm på huvudet. Och när vi åker bil så är säkerhetsbälte viktigt.  En brandvarnare är kanon och kanske en timer på kaffekokaren. Ganska logiskt eller hur? I vårt liv som människor finns många faror även om vi nutidsmänniskor oftast inte behöver oroa oss för att bli uppätna när vi kliver utanför ytterdörren.  Den största faran i våra liv är dock vi själva. Vi tillåter att skada oss själva genom att låta de rädslor som finns inom oss styra våra liv. 

Inom andliga kretsar görs goda affärer på detta. Stenar som anses besitta magiska krafter stoppas i fickor och bh:ar för att skydda mot onda andar, sjukdom eller oönskade energiattacker från andra. Stenarnas popularitet går lite upp och ner och känns sådär omoderna. När folk slutar handla dessa så kommer nya moderna produkter som ”quantum frekvenshologram-stenar" som skyddar dig mot den osynliga strålningen, healingstavar som gör din aura motståndskraftig och mineralstenar programmerade i laboratorium som håller dig frisk. 

Ta en näve vit salvia som du tänder eld på, gå runt huset sju varv när det är fullmåne och lägg sedan Jaspis under huvudkudden – vad får du då? Du får en tragisk berättelse menar jag. Pengagiriga människor och ”förstå-sig-påare” inom det andliga är ingen lyckad kombination för en sökare. Jag säger; Du har ingenting att frukta! Ingenting!

Sanningen är att vi varken behöver stenar, salvia eller gurus. Vi behöver inga skydd och inga beskyddare. Det är fungerande med en timer på kaffekokaren och brandlarm i huset men det är icke-fungerande med agat i fickan eller spiralvirad koppartråd runt pannan. Det är så här ordet foliehatt uppkommit. Jag raljerar inte – jag lovar. Jag skriver detta för att påstå att det som är verkligt och sant inte behöver skyddas. Det finns inga hot mot det. Det som är verkligt och sant är att det inte finns några hot mot din själ – den eviga, heliga, sanna, gudomliga själen som är du.

Jag är inte emot stenar, salvia, högteknologiska produkter, urgamla traditioner eller något annat. Vad jag är, är att jag är FÖR att vi alla besitter det vi behöver i våra liv för att ta hand om oss och för att låta själen få uttrycka sig. Fattiga, rika, friska, sjuka, unga, sjuka, starka och svaga. Vi behöver inte skydda oss själva, vi behöver ge av oss själva. Vi har alla något att ge oavsett livssituation. Vi har allt i överflöd och det kan aldrig tas ifrån oss. Det kan inte skyddas och är till för att användas och ges bort.

Jai
www.loveit.se

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.