Vi kommer alla hem!

Alla människor är där de ska vara och förr eller senare hittar vi alla hem, skriver krönikören Jai.

Text: Jai Thornell
Foto: Shutterstock

I många år sa ja till mig själv, ”det är lika bra att göra upp med sig själv en gång för alla så att man slipper återfödas till den här jämmerdalen”. Typiskt mig. Antingen gör man något till 100 procent eller så låter man bli. Snacka om att det skapar stress! 

Det gjorde att jag hela tiden har sett min personliga och andliga resa framför mig. Ibland med styrka och energi, ibland med perspektivet av att ha snubblat på vägen och inte sällan en känsla av att det aldrig verkar ta slut. Det har också funnits en rädsla av att något måste bli klart. Vad har jag inte vetat, så jag har letat och letat. 

Stressen av att inte veta vad och hur jag ska leta och samtidigt ha en bestämdhet av att ”jag måste bli klar” är ju förstås stressande i sig. Kanske den där nya boken eller kursen skulle ge svar? Nej – de gav utveckling men inte lösning. Stress igen…

Lösningen har infunnit sig. Den fanns där faktiskt hela tiden. Ibland är det så enkelt att det verkar för lätt för att vara sant. Min längtan efter frid och sinnesro ville bara berätta för mig att svaret var närmare än jag trodde. I ”En kurs i mirakler” framgår det ganska tydligt – i slutändan kommer vi alla hem. 

Vägen dit avgör vi själva och eftersom det inte finns någon tid i evigheten så blir den resan så lång eller kort som vi gör den till. Tror vi att vår personliga och andliga utveckling kommer att ta tid, ja då gör den det. Tror vi att den är kort så är den det. Men hur är det möjligt? För att så länge vi tror att den inte är inom räckhåll, så länge involverar vi oss i livets alla dramer och egot förlorar sig i den stora illusionen av separation. Om vi tror att den är kort och låter själen få uttrycka sig då skapas ett helande och vi ser vad som är verkligt och sant. 

Så det gör inget om vår resa är lång, det gör inget att du ser världen som mörk med hot från terrorism, miljöförstöring, ekonomiska krascher – låt det vara som det är. Andra människor är där de ska vara och förr eller senare kommer vi alla hem. Andras liv är andras liv - du behöver inte bry dig om deras väg. Ditt liv handlar bara om dig och hur du tar hand om det livet!

När vi slutar värdera och tycka om det utanför oss och istället fokuserar på vårt inre, vem vi är i sanning och vad vår önskan är så manifesteras det i våra liv. Och då inser vi också att det inte finns något vi utan endast ett JAG… Källan. Källan är allt, jag är Källan. Ingenting verkligt är någonsin hotat, ingenting overkligt existerar. Allt är väl. Allt är lugnt. 

Jai
www.loveit.se

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.