Citrin – ett riktigt lyckopiller!

Med glädje och energi i fokus hjälper denna kristall oss att se det ljusa i tillvaron. Citrin som också kallas solens kristall är den perfekta stenen för att omvandla negativa energier till positiva. Och vill du att pengarna ska flöda, ska du placera stenen i din plånbok.

Text: Anna Flodberg
Foto: Getty Images

Egenskaper: Lycka, positivitet och energi. Är kristallvärldens egen lilla C-vitamin som hjälper oss att se det ljusa i tillvaron, ha roligt och leka.

Färg: Guldbrun.

Det här är citrin: Namnet kommer från citron på grund av den gula färgen. Den förekommer naturligt, men även som brända ametister eller rökkvartser. Den kan bäras som amulett för att stärka självförtroendet och tilliten till den egna förmågan att skapa och vara. Och den skyddar din aura från andras negativa energier.

Chakra: Solarplexus.

Visste du att citrin …

… hjälper till att befria dig från depression och släppa taget om ilska, oro och nervositet.

… sägs lindra ögonproblem och minska celluliter. Dess renande effekt hjälper till att dra ut gifter ur kroppen och har en positiv påverkan på infektioner i njurar och urinblåsa.

Inom feng shui rekommenderas att man lägger en citrin i hemmets bortersta punkt till vänster från ingången, då detta hörn står för välstånd och pengar vilket citrinen attraherar.

Affirmation: "Idag är jag fylld av energi och glädje."

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.