Så blir du mer jordad – 4 enkla steg för att bli ett med naturen

Oavsett om du arbetar medialt eller inte kan du behöva grunda dig för att skapa balans i den fysiska världen. När du jordar dig balanseras dina chakran samtidigt som du hämtar kraft och energi från Moder Jord. Om du är mycket uppe i huvudet eller ofta reser astralt är det extra viktigt att med jämna mellanrum grunda dig i naturen. Omfamna sommaren genom att borra ner fötterna i gräset och upplev kraften som strömmar genom dig!

Text: Paulina Holkenberg
Foto: Getty Images

I zonterapi frigör man stagnerad energi genom att trycka på specifika punkter på fotsulorna. Genom zonterapi kan man förebygga sjukdomar kopplade till nervsystemet. När du går barfota på gräset stimuleras dessa punkter under dina fötter naturligt!

Enligt studien ”Health Implications of Reconnecting the Human Body to the Earth’s Surface Electrons” som är publicerad i National Library of Medicine har jordning positiv påverkan på kroppen. Att gå barfota i gräset påverkar ditt välbefinnande och kan göra att du sover bättre på natten. Det finns också forskning som säger att jordning kan reducera smärta. Man har kunnat visa att jordens elektroner, när vi går barfota eller på annat sätt känner fysisk kontakt med jorden, påverkar människors hälsa positivt.

Ökad blodcirkulation

Det har gjorts studier som visar att aktiviteten i hjärnan förändras när du går barfota. Undersökningen visar också att hudens ledningsförmåga påverkas och så även hjärtat. Vilket leder till minskad stress och att immunförsvaret stärks! Det finns också undersökningar som visar att blodcirkulationen förbättras. Dessutom är det mer skonsamt för leder att gå på mjukt underlag, som gräs, istället för på ett hårt betonggolv.

Så jordar du dig – steg för steg

  1. Ta av dig strumpor och skor.
  2. Gå med närvaro i gräset, känn in hur det känns när foten landar i marken. Vad känner du, vad känner du för dofter? Hur upplever du känslorna? Känner du någon förändring i kroppen, rent fysiskt?
  3. Du kan också sätta dig och meditera i naturen. Hitta en plats som känns fridfull. Sätt dig ner och lägg märke till hur underlaget känns mot din hud.
  4. Rikta sedan uppmärksamheten inåt och förläng andetaget. Föreställ dig att du har rötter som växer från din kropp ner i jorden. Rötter som förankrar dig ner i jorden. Via rötterna kan du hämta kraft från Moder Jord.
    Lycka till!

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.