Guide: Väck själen med läkande doftoljor

Upptäck hur enkelt aromaterapi kan utveckla din spirituella resa. Här får du tips på dofter som grundar dig, rensar ut och väcker din spirituella nyfikenhet.

Text: Anna Flodberg
Foto: Getty Images

Håll dig grundad

Att hålla sig grundad är avgörande under din spirituella resa. Patchouli är ett utmärkt val för att stå med båda fötterna på jorden. Använd i doftspridare eller dutta några droppar (utspädd med t ex kokosolja eller jojoba) på handleden i höjd med pulsen.

20211007-Patchouliolja.jpg

Pure Patchouliolja, 99 kr/10 ml, svenskhalsokost.se

Detoxa regelbundet

Det är stört omöjligt att praktisera positiv spiritualitet om du är omgiven av negativ energi. Därför behöver du regelbundet rensa upp runtomkring dig för att hålla huvudet klart och behålla fokus. Dränk en bomullspad eller tygbit med renande cederträolja och dammsug upp den. Varje gång du sedan dammsuger kommer doften sprida sig i hela hemmet.

20211007-Cederolja.jpg

Eterisk olja av cederträ, ”Atlasceder”, 52 kr/10 ml, organicmakers.se

Bra start på dagen

Öka din spirituella nyfikenhet genom att lägga till rosmarin- och/eller frankincenseolja till dina morgonrutiner. Sätt på en dusch med hög värme. När du ser ångan komma, droppa några droppar olja i kabinen, så får du ditt alldeles eget aromaspa.

20211007-Frankincenseolja.jpg

Frankincenseolja från Neal´s yard remedies , 295 kr/10 ml, eteritique.se

20211007-Rosmarinolja.jpg

Rosmarinolja från Better You, 199 kr/30 ml, lifebutiken.se

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.