Ljudvågor som ger lugn & ro

Vi människor har länge använt ljud för att förstärka vibrationerna och helandet. Rofyllda ljud hjälper oss att läka och används i många terapeutiska sammanhang. Prova några av våra tips!

Foto: Shutterstock

Musik för meditation
Om du har svårt att finna ro vid meditation kan du prova att lyssna på avkopplande musik. Använd gärna hörlurar för att stänga ute den yttre världen och möta ditt inre.

Klangskålar från Tibet
Munkarna i Tibet sjunger till ljudet av klangskålar för att förstärka vibrationerna i meditationen och healingen. De här skålarna hjälper dig helas till det rofyllda ljudet.

Bättre fokus med lugn musik
När du är lugn och harmonisk har du också bättre fokus. Prova stillsam musik nästa gång du ska plugga till en tenta eller behöver koncentrera dig på ditt arbete. 

Mest effektiva låten för att lugna hjärnan
För några år sedan gjordes neurovetenskapliga experiment av forskare från Mindlab. De kom fram till att sången ” Weightless” av det brittiska bandet Marconi Union är den mest effektiva låten för att lugna andningen, hjärtrytmen och hjärnaktiviteten. Om du är nyfiken kan du lyssna på låten här. Det är det många andra som har gjort, den har nämligen spelats över 53 miljoner gånger!

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.