Annas djurkommunikation: Hunden Ajax vill inte bli lämnad igen

Anna Strandlind är mediet och friskvårdsinstruktören som har djuren extra nära hjärtat. Sedan barnsben har hon kommunicerat med både vilda och tama djur. Anna brinner för att hjälpa djurägare förstå sina husdjur bättre med hjälp av djurkommunikation!

Text: Anna Strandlind

Agneta skickade in en bild på sin hund Ajax. Anna berättar vad hon får till sig.

Han älskar att göra konster

Ajax berättar stolt om sitt hem där han bor nu, men inte alltid gjort. Där han bodde innan var det mer ljud och ”stoj” och han vill inte flytta igen utan älskar verkligen Agneta. Ajax vill inte bli lämnad. Han visar mig hur han bor, hihi! Hörnet, gräs lite fram men mest på baksidan. Han älskar också att springa lös på baksidan och vill vara mer lös. (Jag fick dock en känsla att han kan dra iväg lite men jag kan ha fel.)

Det är något med barn. Han gillar barn får jag till mig men han känns osäker. Ajax är duktig på konster känns det som, han visar mig hur han hoppar i cirklar, snurrar stående på bakbenen och slår lite med framtassarna. Han gillar det. Han berättar också om en annan hund som tar lite av hans uppmärksamhet, tolkar jag det som. Som om det fajtas lite om matte på ett milt sätt. Han vill ha all uppmärksamhet och vaktar vid dörren och är vaksam.

Ajax berättar för mig att han inte gillar stora hundar för att han har blivit skrämd av en stor hund. Detta var innan han bodde hos Agneta, så jag vet inte om Agneta vet om det. Han visar mig en stuga vid vattnet sommartid där han älskar att vara. Han står också på något i vattnet som jag inte kan tolka vad det är riktigt. Han gillar vatten. Ajax är lite osäker på män som kommer emot honom. Jag tror han har blivit skrämd på något sätt. Änglarna förde samman Agneta och Ajax. Det var meningen att han skulle komma till Agneta.

 

Matte Agneta svarar

Åh, det stämmer! Han har inte bott hos mig hela tiden utan Ajax är en omplaceringshund. Den familjen han bodde hos innan, har barn och hon berättade att Ajax hade gjort något mot det ena barnet så det stämmer med barn. Jag upplever honom inte som arg mot barn heller så det kan ju vara det han menar.

Jag bor precis som du beskriver! Ajax springer lös där bak men jag är lite feg än och vågar inte släppa honom lös. Får träna på det då, hihi!

Hoppande i cirklar som du beskriver är konsterna han gör. Han älskar det och då får han godis. Jag har en hund till, det stämmer. Ajax vill ha min uppmärksamhet när de båda är hos mig. Han vaktar och är väldigt vaksam.

Han gillar inte heller stora hundar, som du beskriver. Ajax har blivit attackerad.

Stugan vid vattnet är min väns, som vi är hos på sommaren. Han står på en bräda som liknar en surfbräda och har flytväst på sig. Det är därför du ser att han står på något i vattnet. Ajax gillar vatten.

Angående män har han blivit skrämd då en man gick emot honom ganska högljutt. Då började han att skälla och blev väldigt osäker, jag var med när det hände. Ja, jag känner också och vet att det var en mening att jag skulle ta emot lille Ajax. Jag är så tacksam och jag älskar honom så mycket!
Stort tack Anna!

 

 

Vill du också ha hjälp att förstå ditt djur bättre?

Skicka en bild på ditt djur och skriv ner djurets namn och födelseår. Skriv också ditt namn och telefonnummer. Skicka bilden och den korta informationen (Anna vill inte ha någon övrig information).

Mejla: djurkommunikation@tidningennara.se

Skicka brev till: Djurkommunikation, Egmont Publishing, Tidningen Nära, 205 07 Malmö.

Alla brev och bilder som Anna väljer ut kommer att publiceras i Nära.

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler artiklar

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.