Hemma hos Benny Rosenqvist: Det spökar i huset – allra mest i kylskåpet

Som medium är Benny Rosenqvist van vid att göra husrensningar och få över energier till Andra sidan. Men i ett fall har han gått bet. Det handlar om anden som bor i hans eget hem. Kvinnan som ger honom tydliga svar via kylskåpet och skrämmer slag på nattgästerna.

Text: Madeleine Walles
Foto: Gugge Zelander

Hur är det möjligt att en stor, tung nyckelknippa med fler än 20 rasslande nycklar, flyttar sig utan mänsklig inblandning? Det är det förstås inte. Ändå händer det!

En morgon när Benny Rosenqvist kom ner i vardagsrummet låg hans jättestora nyckelknippa på mattan framför soffgruppen. Det finns ingen logisk förklaring. För varje kväll när Benny kommer hem till villan i Limhamn, lägger han nyckelknippan i en skål på hallbordet. En vardagsrutin. Alltid på samma ställe.

Men som medium är han inte särskilt förvånad. Han är van vid andars sällskap i sin bostad. Det enda som är lite konstigt är att den som spökar här, är en ande som vägrar lyssna på honom!

– Jag brukar vara bra på att hantera energier, men nu har jag mött en ande som inte reagerar det minsta på det jag säger. Jag har förklarat att det är dags att lämna nu, att hon har älskade på Andra sidan som är där för att ta emot henne. Men hon vill inte lyssna.

– Eller så vill hon bara inte lämna.

Benny vet vem hon är, kvinnan som verkar vilja hålla sig kvar i den stora vackra villan. Han hör att hon pratar polska. Han har sett hennes håruppsättning som signalerar 40-tal och håret som är blont eller möjligtvis ljust grått, när hon svept uppför trappan till ovanvåningen klädd i sitt vita nattlinne.

På morgonen när Benny vaknar och ska meditera, hör han ofta ett väldigt kackel nerifrån köket. Är det kafferep? Nej, det är papegojor!

– Mina grannar, ett äldre par som bott länge i kvarteret, har bekräftat att en kvinna med det här utseendet levt i mitt hus tidigare, säger Benny.

De berättade också att hon hade fem papegojor. Så det är deras kacklande jag hör i soluppgången.

Vi sitter vid bardisken i Bennys kök och precis intill oss står kyl och frys. Benny pekar på den högra dörren.

– Där är kylen och det är där hon spökar allra mest. Det var också där jag hörde henne första gången.

Det var en sen kväll när Benny just fått tillträde till huset. Efter en lång arbetsdag åkte han till huset för att ställa in sina saker i köksskåpen.

– Jag tänkte direkt att det är någon som skriker i kylen! Jag uppfattade också ett smällande ljud som inte alls var logiskt, det var mycket tydligt. Det kom från en plats precis under handtaget och återkom hela tiden.

Kylen fortsatte att bete sig konstigt, även vänner som hälsade på kunde konstatera det. Benny bjöd hem en kille som är ingenjör och han tittade på den, utan att hitta något fel.

– Sen ringde jag firman där kylen var köpt eftersom det fortfarande var garanti kvar. Det kom en person och undersökte den men han konstaterade också att allt var som det skulle.

Kylen stannade kvar. Och anden med.

– Nu har jag vant mig och insett att jag kan använda kylen för att få vägledning av anden. Det funkar att kommunicera men bara för frågor med ja-svar, då hörs ett tydligt bankande. Jag brukar använda det när jag vill veta om jag tänker rätt i en viss fråga. Efter ett ja-svar, blir det verkligen så. Visst är det kärleksfullt!

Typiskt nog är kylen helt tyst när vi sitter och väntar på att den ska låta. Men det är väl som Benny brukar säga – att när man vill något för mycket och väntar på tecken från andevärlden, då händer inget.

 

Benny-Rosenqvist-Hemma-Hos-Kylkåp
Kylskåpet fungerar som det ska – förutom på en märklig punkt. Smällar och skrik hörs inifrån hyllan under handtaget. Bennys försök att rena med rökelse har inte fungerat.

Ande på sängkanten

Men även om det är i kylskåpet det spökar mest, är det i ett annat rum den polska anden visar sig. Rummet hon tydligen uppfattar som sitt.

– Det är där jag mediterar vid fem-tiden varje morgon, men jag har aldrig känt av henne då, säger Benny. Hon är nog inte så morgonpigg!

Nej, det är mest nattetid och sena kvällar hon ger sig tillkänna.

– Rummet är även mitt gästrum och många vänner som sovit över där har uppfattat att de plötsligt fått besök, säger Benny.

Att vakna av en tydlig kyla i rummet och att det står en lätt diffus varelse vid huvudkudden kan skrämma slag på vem som helst. Men anden nöjer sig inte med det. Hon sätter sig gärna på sängkanten, hon till och med ”stoppar om” gästerna.

– Jag hör henne ibland gnola där inne i rummet och hennes tassande steg kan jag faktiskt höra alla tider på dygnet, säger Benny.

– Det händer också att dörren in till gästrummet står på glänt. Så lämnar jag den aldrig. Jag är noga med att stänga dörren för att inte min yngste hund Guido ska komma in där och bita sönder böckerna. Och det är omöjligt att han skulle kunnat öppna. Inte en stängd dörr!

Hundarna känner förstås också av energin som rör sig i huset.

– Guido har tydligt backat för en energi vid ett par tillfällen, säger Benny. Och Angelo som har bott här med mig i många år kan ibland ställa sig och skälla rakt ut i luften, som att han ser någon.

 

Benny-Rosenqvist-Hemma-Hos-Trappa
”Kvinnan som verkar hålla sig kvar har svept upp för trappan i sitt vita nattlinne”

Spökerier i alla hem

Men Benny känner inte att kvinnan som gör honom och hundarna sällskap vill skrämmas. Hennes närvaro är enbart kärleksfull.

– Hon är nog bara här för att titta till sitt gamla hem, tror Benny. Det är av kärlek hon stannar kvar. Kanske vill hon också skydda mig, se till att inget ont händer här.

Han har en tydlig känsla av att hon varit ”frun i huset”. Att hon är platsbunden är Benny säker på. Och även om han inte störs av henne så kan han för kvinnans egen skull önska att hon tog emot erbjudandet om att komma till ljuset, istället för att vara fast i denna dimension.

– Här utvecklas hon inte, hon kommer inte vidare, förklarar Benny.

Han är van vid att ha andar hemma. Trots att han flyttat många gånger kan han inte påminna sig ett enda hem där det inte spökat. Men så bor han också gärna i gamla hus.

– Jag har bott i ett hus där det tidigare legat ett kloster och där var det massor av munkar som rörde sig. Jag har haft skämtsamma andar som nypt min städerska i rumpan.

Jag har även haft starka energier i ett helt nybyggt hus, men då visade det sig att på just den platsen hade Betaniakyrkan legat en gång i tiden. Så ofta handlar det om energier som stannat kvar.

– Men jag har aldrig känt av andar så snabbt som i huset där jag bor nu. Det var tydligt redan första kvällen.

Benny är noga med att rena sina hem från energier när han flyttar, av hänsyn till dem som ska flytta in efter honom. Hur det ska bli med hans nuvarande inneboende får vi väl se … Kvinnan som finns här verkar inte så flyttningsbenägen.

Kanske var nyckelknippan ett tecken på det?

– Visst är det märkligt att min stora nyckelknippa kunde förflytta sig, men för andevärlden är inget omöjligt, förklarar Benny. De materialiserar om ett föremål så att det ska bli lätt, sedan kan de flytta det med tanken. Jag tycker inte allt att det är läskigt, mest spännande faktiskt!

 

Benny-Rosenqvist-Hemma-Hos-Nycklar
I skålen i hallen lägger Benny alltid sin stora nyckelknippa. Men vem är det som flyttar den?

Benny tipsar: Så renar du ditt hus!

  • Använd rökelse, gärna av torkad vit salvia. Gå runt från rum till rum och klappa in kärlek i väggarna.
  • Känner du av att det varit bråk och oroligheter i ditt hem tidigare, använd då gärna torkad lavendel som rökelse. Det ger en lugnande effekt och tar bort dessa energier. Ett tips är att alltid göra det när du flyttar in.
  • Har du en andeenergi hemma så försök hitta en punkt där du kan ha en telepatisk kontakt med anden och be den gå mot ljuset. Om det inte funkar vid första försöket, prova igen. Eller be ett medium komma hem och hjälpa dig.
  • När du ska sälja ditt hem, klappa då in kärlek och goda energier i väggarna före visningen. De som kommer och tittar vill gärna känna in att det är bra energier i det här hemmet. Det funkar! Jag hjälpte en god vän som inte fått sålt sin lägenhet som varit till salu under väldigt lång tid. Efter rening såldes den direkt, med budgivning!
  • I en ”skilsmässolägenhet” där det varit mycket gräl, separationer och ständig utflyttning, kan en rening hjälpa. Jag ville gärna behålla en trevlig granne som flyttade in i en sådan lägenhet, så när hon åkte på semester erbjöd jag mig att vattna blommorna. Och passade på att rena. Det funkade också!
  • När man har energier hemma är det viktigt att säga till på skarpen om man blir störd: ” Nu får ni vara tysta”, ”Nu vill jag var ifred”. Det är alltid du som bestämmer, inte anden!

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.

Fler artiklar

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.