Helena-Magdalena Ivekrans: Astrologin blev mitt liv!

I fem år har Helena-Magdalena Ivekrans bloggat på Näras hemsida. Oftast om attraktionslagen, men hon har även kommit in på sitt andra specialområde astrologi. Och det har ni läsare verkligen gillat så vi vet att intresset är stort. Därför får Helena-Magdalena nu en egen avdelning här i tidningen där hon kommer att svara på frågor om astrologi. Jättekul tycker vi! Här presenterar hon sig själv.

Text: Helena-Magdalena Ivekrans
Foto: Carin Sigeskog

Jag heter Helena-Magdalena Ivekrans och jag har fått det mycket fina uppdraget av tidningen Nära att skriva om astrologi i varje nummer. Det känns helt fantastiskt att få arbeta vidare med astrologi som är en stor och betydelsefull del av mitt liv, och alltid har varit. Jag kommer i varje nummer att skriva lite om astrologi och framför allt svara på frågor från er läsare.

Jag var i tonåren när min mamma Ewa kom hem med några böcker om astrologi. Jag fastnade för böckerna direkt och jag tog genast med dem in i mitt flickrum och läste.

Jag läste och läste och började kategorisera mina vänner och min familj i de olika tecknen. Jag tänkte på astrologi mycket under denna tid av mitt liv och lärde mig alla stjärntecken.

Det jag snart kom fram till var att jag hela tiden dragits till personer som passar ihop med mitt soltecken Vågen. Där Solen befinner sig när vi föds, är det tecken som vi säger att vi är födda i. Jag blev mer och mer förvånad över att se att nästan alla mina vänner var födda i samma stjärntecken, och de som inte var det var födda i de tecknen jag passade ihop med. Detta gällde även den pojkvän jag hade under hela mina tonår, han var Våg precis som jag.

Jag verkligen slukades upp av detta spännande ämne och jag lärde mig lite senare att känna av energin av de olika tecknen och deras element.

Vädur, Lejon och Skytt är Eldens element och de trivs väldigt bra tillsammans med Vågen, Vattumannen och Tvillingarna som tillhör Luftens element. Detta är de extroverta tecknen, det är människor som trivs tillsammans och som pratar och tänker samtidigt. De är utåtriktade, sociala och det är oftast full fart runt dessa personer.

Motsvarande elementpar är Stenbocken, Oxen och Jungfrun som tillhör elementet Jord och Kräftan, Skorpionen och Fiskarna som tillhör Vattnets element. Dessa grupper dras till varandra helt naturligt. Jag kunde se det väldigt tydligt redan då och jag har sett det gång på gång genom livet, som till exempel när mina döttrar började skolan så blev de, helt naturligt, bästisar med personer framför allt i samma tecken som de själva är födda i.

Lika söker lika, oavsett om vi känner till varandras stjärntecken eller inte. Vi känner av varandras energier och vi trivs bra med likasinnade.

Planeterna och mytologin

När jag var 19 år mötte jag en man, Ingemar Berg, som jag blev väldigt god vän med. Ingemar var etablerad astrolog och jag fick möjlighet att ta del av hans stora visdom. Han berättade så mycket för mig om Universums visdom, om planeterna och stjärntecknen. Jag lyssnade och sög i mig allt han sa.

Ingemar ställde även mitt personliga horoskop, min karta för detta livet. Det horoskopet har jag läst många, många gånger. Allt han har skrivit om min personlighet hade inte utvecklats när jag var 19 år, men senare i livet har andra sidor mognat fram. Ingemar rådde mig till att bli astrolog, då mitt horoskop visade att jag hade goda talanger för det. Det ville jag gärna, men all matematisk beräkning skrämde mig.

Efter denna tid reste jag en del, jag bodde utomlands och jag var en andlig sökare. Till slut landade jag i Småland. Där jag träffade min dåvarande man. Livet blev då lugnare och en dag när jag var i 25-årsåldern bestämde jag mig för att utmana mina rädslor och våga ge mig på att göra mitt första horoskop. På den tiden hade vi inget Internet, utan allt behövde räknas ut för hand. 

Idag har vi sidor på Internet som räknar ut horoskop, till exempel www.astro.com. Jag beställde böcker från Vattumannen och från USA och jag var helt uppslukad i den värld som öppnades. Jag studerade och kom djupare och djupare in i astrologin som är ett oerhört stort ämne.


Jag fascinerades mycket av planeterna och varje planet är förknippad med en grekisk eller romersk gud. Det var så mycket lättare att ta in betydelsen av planeterna när jag läste om vilka de var förknippade med inom mytologin. Nu för tiden har jag kurser i Grekland, där vi reser mellan de olika templen och dessa tempel är tillägnade de grekiska gudarna så det känns som att astrologins gudar kommit mig ännu närmare de senaste tio åren.

Jag började ställa personliga horoskop och under denna tid blev jag även tillfrågad om att hålla kurser inom astrologi på Vuxenskolan i Vetlanda. Det var då jag verkligen började se mig själv som astrolog.

Sen fortsatte min resa genom livet. Med åren har jag läst åtskilligt om astrologi och jag har hela tiden sökt vidare och fördjupat mina kunskaper. De senaste åren har astrologin åter blivit ett av mina huvudämnen som jag föreläser om och har kurser i.

Min syn på astrologi

Vi lever i ett oändligt Universum där allt är vibrationer, energier och frekvenser. Bara i Vintergatan säger astronomer att det finns miljarder planeter. Vi lever på en planet i vårt solsystem, där man kan se det som att Solen ständigt rör sig framåt och planeterna dansar en kosmisk dans runt solen. Allt detta skapar energier som på olika sätt påverkar jordens elektromagnetiska fält. Om vi ser det så här att i det ögonblick vi föds, så präglas vårt elektromagnetiska fält av var våra planeter befinner sig och hur de befinnersig i relation till varandra. Det är den första energi vi kommer i kontakt med utanför mammans livmoder och det präglar hela vår personlighet, visar vår själ och visar vår själs resa här på jorden.

Vi alla har olika planet-präglingar, vi kan ha mer eller mindre av olika tecken i våra horoskop. Vi har alla planeter i våra horoskop, de befinner sig någonstans i zodiaken. När vi räknar fram ett horoskop så räknar man ut exakt var de olika planeterna står, i vilka tecken och hus och vilka vinklar planeterna skapar till varandra. Därefter tolkas de olika placeringarna till ett personligt födelsehoroskop.

Inom astrologin har vi den västerländska astrologin och den vediska astrologin. Vi har vårt personliga födelsehoroskop, där planeterna och tecknen ritas in i de olika husen så det går att se exakt hur planeterna stod den dag en person föddes. När vi tittar på ett personligt horoskop så är det som att vi kan se en själs resa på jorden genom detta liv, vi ser allt det fantastiska hos personen och även dess utmaningar. Vi ser förmågor och vad den har för utmaningar genom livet.

När sedan planeterna rör sig runt på himlen så skapas energier i vårt elektromagnetiska fält, som påverkar oss. Det gör att vi kan känna av olika planetrörelser (transiter) på olika sätt. Astrologerna tittar på planetrörelser över tid för att kunna tolka framtiden, nutiden och även dåtiden om man vill.

Astrologin är linjär, det vill säga det går alltid att säga exakt hur stjärnhimlen kommer se ut eller har sett ut vid en viss tidpunkt. Vi kan till exempel titta på hur det såg ut 1993, nu och 2056 som exempel och avläsa hur energierna kommer att vara på jorden.

Sedan har vi synastrihoroskop som innebär att man jämför två personers födelsehoroskop med varandra för att se vad som binder ihop dessa människor, vilka styrkor de har och vilka utmaningar som kan finnas.

Vi astrologer har ofta lite olika intressen inom astrologin, för det finns många olika fördjupningar. Jag har arbetet mest med personliga horoskop och framtidshoroskop, jag har dessutom fördjupat mig i karmisk astrologi, som visar tecken från erfarenheter i tidigare liv.

I varje nummer kommer jag skriva mer om den spännande astrologiska världen. Jag kommer även svara på era frågor, så varmt välkomna att skicka in era frågor till mig!

Ljus och kärlek,
Helena-Magdalena

Fråga Helena-Magdalena om astrologi!

De första frågorna och svaren publiceras i Nära nr 4, så skicka gärna in din fråga så snart som möjligt!
Mejl: Skicka din fråga till madeleine@tidningennara.se Skriv ”Helena-Magdalena” i ämnesraden.
Vykort: Skicka din fråga till ”Helena-Magdalena”, Nära, Egmont Publishing AB, 205 07 Malmö.

Läs Helena-Magdalenas blogg!Fler artiklar

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.