Jag är faktiskt väldigt rädd för spöken!

När frilansjournalisten Marina Nilsson fick veta att mediet Benny Rosenqvists nya bok skulle handla om kärlek, var hon inte sen att tacka ja till ännu ett samarbete. De har tidigare skrivit två böcker tillsammans, ”Guiderna” och ”Healing för ett bättre liv”. Nu är duon aktuell med en tredje bok – ”Kärleken som healing”.

Text: Sabina Wärngård
Foto: Leonard Nilsson Lagström

Hej Marina! Du har skrivit ”Kärleken som healing” tillsammans med mediet Benny Rosenqvist. Berätta om boken!
– ”Kärleken som healing” är en bred relationsbok, kan man säga. Den handlar om kärlekens helande kraft. Alla livets relationer berörs, inte bara kärleksrelationerna. Familje- och vänskapsförhållanden omskrivs, och inte minst relationen man har till sig själv!

Det låter viktigt, och spännande. Hur har ditt och Bennys samarbete fungerat?
– Det har gått riktigt bra, tycker jag! Benny står för det andliga i arbetet medan jag fungerar som ett känslomässigt bollplank. 
– Jag strukturerar upp boken, gör Bennys budskap begripliga och mer konkreta, med en tydlig röd tråd mellan kapitlen.

Hur är det att jobba med Benny?
– Det är väldigt spännande! Vi känner varandra ganska väl vid det här laget, det här är den tredje boken vi skriver tillsammans.
– Han är väldigt impulsiv och passionerad, medan jag är lugnare. Det beror antagligen till stor del på att jag växt upp under väldigt mycket tryggare omständigheter än han har. Jag tycker att vi kompletterar varandra på ett fint sätt!

Men hur är det att jobba med ett medium?
– Jag tänkte kanske mer på hans förmågor i början, men nu känner jag Benny och vet att han aldrig skulle tjuvkika i någon annans liv utan tillåtelse. Det gör han ju bara under seanser och sittningar.
– Men det förstås, ibland säger han saker som får en att tänka till lite extra. ”Varför sa han just så där till mig, just idag?”, kan jag tänka. 
– Men jag ser det mer som gåvor, när han ger mig budskap eller visdomsord.

Har du själv några andliga förmågor, har du varit med om några övernaturliga upplevelser?
– Nej, inga alls. Och jag skulle nog inte vilja ha några heller, ha ha! Jag är väldigt, väldigt rädd för spöken och allt övernaturligt. Jag skulle aldrig vilja gå på en storseans, till exempel.
– Jag tror att min rädsla också gör mig mindre mottaglig. Jag tror att Andra sidan förstår att de inte har någonting här att hämta.

Men du är andligt intresserad?
– Absolut! Jag är väldigt psykologiskt intresserad och jobbar gärna med självhjälp och personlig utveckling. Det tycker jag är tätt sammanlänkat med andlighet.
– Jag har ju arbetat som journalist länge, och på 1990-talet skrev jag mycket om New Age-rörelsen som växte fram under den tiden. Det var väldigt intressant, tyckte jag!

Hur skulle du definiera din andlighet?
– Jag är djupt förankrad i min tro på reinkarnation. Jag tror det är en förutsättning för att jag och Benny ska kunna jobba ihop, att vi på något plan ändå tror på samma sak. Vi måste kanske inte dela samma uppfattning om precis allt, men jag tycker att det är viktigt att vi ändå har några saker gemensamt.

– Jag tror på att det finns en mening med allt, och jag tycker att det är mycket smartare och bättre för en själv om man lever med den inställningen till livet. Då blir man mer öppen!

Hur kan en arbetsdag med Benny se ut?
– Vi brukar mötas på ett mysigt kafé där vi diskuterar ett utvalt ämne. Jag bandar våra samtal och sedan går jag hem för att strukturera upp, tänka igenom och skriva ned det vi talat om.
– När jag har skrivit ett så gott som färdigt bokmanus läser Benny igenom detta, vi fixar det som ska fixas och sedan är boken i princip klar för korrekturläsning!

Har ni stött på några utmaningar i ert arbete?
– Ja, i början var det svårt att få till det skrivna ordet på rätt sätt. Jag vill ju skriva på mitt sätt, samtidigt som det är viktigt att Bennys röst inte går förlorad. Samtidigt går det ju inte att skriva exakt som man talar, det blir inte bra i skrift. 
– Men nu tycker jag att vi har kommit fram till en bra kompromiss, jag känner att jag har hittat hans ton.

Vad förmedlar ”Kärleken som healing” för budskap?
– Det som berör mig mest i boken är nog när Benny talar om att många lever med ett stängt hjärta. Mycket händer runtomkring i världen, och det är lätt hänt att man blir känslomässigt avtrubbad.
– Ett annat viktigt budskap är att inget är av ondo. Det finns alltid en liten present inslagen i det jobbiga! Det gäller att se det positiva i det svåra, det är då relationer kan utvecklas som bäst.

Är du nöjd med resultatet?
– Ja, det är jag verkligen! Jag tycker att vi har haft ett fint samarbete, jag och Benny. Och jag tycker att det är fint hur han vågar blotta sig, och stå för att han inte heller är perfekt. 
– När jag fick höra att Bennys nästa bok skulle handla om kärlek tvekade jag inte en sekund på att jag ville skriva den med honom. Kärlek är ett ämne jag och många andra är väldigt svaga för! Jag hoppas att läsarna kommer tycka om den nya boken!

Det här är Marina:

Ålder: 43 år.
Bor: I Malmö.
Gör: Verksam som frilansjournalist.
Familj: Två söner och en sambo.
Intressen: Jag har en hel del sidoprojekt, utöver det journalistiska arbetet. Bland annat har jag en ekologisk städshop som finns att besöka på renlyx.se.
Aktuell: Med boken ”Kärleken som healing”, som hon skrivit tillsammans med Benny Rosenqvist.
Kontakt: marina@narubatext.se

Köp böckerna som Marina och Benny har skrivit i Nära Shop!

Läs mer

Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.