Signar gick från rörmokare till medium: ”Har tagit mig 20 år att begripa allt”

Han föddes medial men det tog många år för Signar Mukka att lära sig lyssna på andevärlden med kärlek. Idag kan han äntligen se medialiteten som en gåva. Han vet att hans andliga uppdrag är att hjälpa människor till medial och personlig utveckling. När vi gör något bra för oss själva så får vi andlig hjälp, förklarar han.

Text: Madeleine Walles
Foto: Gugge Zelander

Det är sommarlördag och vi har samlats för storseans, en grönskande eftermiddag då regnet vattnar de skånska åkrarna. Vi överger tanken på att sitta ute och sprider oss istället i ett stort, vackert rum som via ett gigantiskt fönster fylls med ljus. Och mitt på golvet står en man som i sin tur fyller oss alla med vänlighet och värme. Han bjuder in till seans i kärlekens tecken.

Budskapet vi får från andevärlden idag ska vi ta med oss hem, poängterar han – för det är dags att bli nummer ett i ditt eget liv!

Storseans med Signar Mukka

Mediet Signar Mukka från Eskilstuna är på besök på Logi Gamlegård på Österlen. Han är här för att hålla sittningar under några dagar, och en storseans. Trots att seansen inte annonserats ut, blev den snabbt fullbokad. Kanske har ryktet spridit sig om att på Signars storseans får alla uppmärksamhet, det är så han jobbar. Alla 16 som är här, kommer att bli sedda och få personlig vägledning från andarnas värld.

– Nu är det du och jag, säger Signar och vänder sig till en mörkhårig kvinna som sitter i soffan. Han ler så där varmt att ögonen bli två smala springor.

LÄS ÄVEN: Sanna är ett flumfritt medium: ”Uppmanar mina klienter att vara källkritiska”

Sigge, som han kallas, står still under seansen. Långt från var och en av oss. Ändå lyckas han förmedla en närhet. Han känner in våra energier, uppmuntrar till att jobba vidare med mediala gåvor. Var och ens personlighet lyfts fram och han ger ett varmt och gott ord på vägen.

Mig fångar han på pricken. Jag ler inombords när jag hör hans ord beskriva mitt arbets-jag. Sigge och jag har aldrig träffats förut, ändå läser han mig. Och jag noterar att jag känner en stark, pirrande energi i mina händer.

Inritat på livskartan

– Jag känner mig väldigt trygg i en seans, säger Sigge när vi möts några dagar senare. Jag vet att andevärlden har rätt i allt de förmedlar, jag bara tar emot. Men om jag inte lyssnar ordentligt eller använder fel ord, får jag hosta. Varje gång! Det är andevärldens signal till mig om att nu får jag skärpa mig.

Han skrattar gott.

Alla människor han har träffat på Österlen har varit vänliga säger han och han trivs på Logi Gamlegård, han känner av en kraft som gör människor gott. Och det är förstås ingen slump att han hamnat här. Det fanns säkert inritat på hans livskarta och andevärlden höll i trådarna.

LÄS ÄVEN: Mediet Anci föll ihop på golvet: ”Reiki-healingen räddade mig”

I juni 2019 åkte Sigge och sambon Maria till Bosnien, där finns pyramider med starka energier. De mötte Karin Nylund som håller kurser i Vedic Art på Logi Gamlegård och det bestämdes att Sigge och Maria skulle åka hit en månad senare. Maria för att gå kurs, Sigge för att ha sittningar och storseans.

Vad ingen av dem visste var att Sigges närvaro skulle få extra stor betydelse.

Hjälp att hitta balans i livet

Han hade då aldrig träffat Anette Harbo som äger stället. När Sigge anlände 16 juli ifjol fick han till sig att denna kvinna gått igenom en stor tragedi. Något han gärna ville hjälpa henne med, ge styrka och kraft. Men orkade hon höra det han kunde berätta? Vågade han vara ärlig?

Han ställde frågan och fick direkt ett ja.

– Det var väldigt omtumlande att han sa så, för dagen innan hade min sambo gjort slut med mig och vi drev stället tillsammans, berättar Anette. Vi var mitt i högsäsong, hade fullbelagt. Ja, det blev kaos inne i mig och jag kunde inte ta in allt som hände.

LÄS ÄVEN: Änglarna har guidat Charlotte hela livet: ”För mig är de allt”

– Men nu kom Sigge utifrån och bekräftade allt, utan att ha en aning om vem jag var. Det gav en enorm trygghet. Vi skrattade och grät ihop, delade min sorg. Tack vare Sigge kunde jag så sakta börja gå vidare.

Idag driver Anette gården tillsammans med dottern Gitte som vill jobba med möten och event, konst och inredning. Hon ger gården ett nytt lugn och Anette trivs bra med denna nya energi. Nu får hon möjlighet att låta andligheten ta plats och kan skapa ett energicenter där besökarna får hjälp att hitta balans i livet genom kurser, yoga och meditation.

20220511-Signar-Mukka-Anette-Harbo-800.jpgSigge och Anette har skrattat och gråtit sig igenom hennes sorg och han har hjälpt henne komma ut stark. Idag gläds båda åt ett fint samarbete.

Får budskap från andevärlden

Platsen andas frid, landskapet öppnar sin stora famn utanför och bjuder på generösa vyer. Sigge nickar stilla.

– Exakt det här budskapet har jag fått från andevärlden. Att jag ska skapa ställen dit människor kan komma när de mår dåligt, platser där den andliga världen kan ge hjälp. Jag har inte lyckats starta något själv, istället åker jag till platser med rätt energier på olika håll i Sverige – Stockholm, Sundsvall, Eskilstuna, Avesta, Skåne – och möter människor jag kan hjälpa. Kanske var det så andevärlden menade. För det är detta jag brinner för.

Mediet Sigge jobbade som rörmokare i 45 år

Sigge är fyllda 66 och det är bara två år sedan han avslutade en 45 år lång yrkesverksamhet som rörmokare. Tidigare blev det andligt arbete endast på lediga stunder, men idag kan han vara medium på heltid och tar även emot klienter hemma i Solvik utanför Eskilstuna. Med stor tacksamhet över att han fortfarande har ”någorlunda kropp kvar” efter ett slitigt yrke där knän, rygg och axlar tagit stryk.

LÄS ÄVEN: Från mobbad till medium: Patricks andliga förmåga växte mot alla odds

Men även som rörmokare har han haft hjälp av andevärlden. Som den gång han skulle skruva ventiler i en skrubb som var så trång att han inte fick in sin stora tång.

– Jag fann ingen lösning och sa till andevärlden att nu är det dags att ni hjälper mig! Då kom en tanke om att jag skulle slå på skruven framför ventilen. Och när jag skickade ut frågan: Med vad då? kom svaret: Hämta hammaren! Med ledning från Andra sidan kunde jag till slut öppna ventilen enbart genom att skruva med handen. Ja, jag fick verkligen hjälp.

Hörde ständigt andar som barn

Sigges mjuka norrländska avslöjar en uppväxt långt upp i landet, han pratar både svenska och finska.

– Jag kommer från Haparanda, mina föräldrar var bönder och jag växte upp på en gård med höbärgning och naturen inpå knuten – ett paradis. Det förstod jag inte då, men det har jag insett nu.

Han är född med de andliga energiernas ständiga närvaro. Sigge låg i sin säng som barn och kunde se andarna som ansikten, han kunde höra hur de kommunicerade med varandra. Ett evigt surr. Aldrig fick han ro.

LÄS ÄVEN: Mediet Ann: ”Mitt mål är att belysa klientens potential”

– Jag gick ner till mamma och pappa och sa ”jag kan inte sova för de skriker runt omkring mig”. Mamma försökte trösta, men förstod inte riktigt det här med andevärlden. Så det var bara att knata upp till sängen igen. Det var ett helvete för mig, jag kunde inte prata öppet om det, fick inte bekräftelse från någon.

Signar tog in andras energier

– Inte förrän en äldre kusin hörde att jag sa att det kändes som om mitt huvud höll på att gå itu. Han sa: ”Var inte rädd, det är bara andevärlden som är med oss.” Hans ord hjälpte lite.

När Sigge var tio år förstod han att det han upplevde, det var inte normalt. Han bestämde att han inte ville ha något med andevärlden att göra.

– Jag tog in andra människors energier och kunde inte alltid avgöra vad som var mina egna känslor. När jag blev äldre upptäckte jag att alkohol var en väg att bromsa, att få tyst på dem. Och det blev väl lite mycket av den varan. Ett glas vin gav mig ro och stärkte även känslan av att jag dög.

20220511-Karin-Nylund-1080.jpgVid Bosniens magiska pyramider mötte Sigge Karin Nylund – det blev starten till hans arbete på Logi Gamlegård.

Healingförmågan växte

Hans liv har präglats av starka kvinnor. En av dem är Maria, hans nuvarande sambo. Sigge säger ödmjukt att om hon inte kommit in i hans liv, hade han nog inte suttit här. Tack vare hennes närvaro har Sigge vågat bli nummer ett i sitt liv, han har funnit balans. Och idag kan han lyssna på andevärlden med kärlek.

Maria tog med Sigge till en storseans i Eskilstuna. Han var tveksam till att följa med och mycket riktigt – allt började åter koka inom honom. Allt kom tillbaka. Han kände att ”ni får ta mig till lasarettet och låsa in mig, jag fixar inte detta”.

De starka och obearbetade känslorna gjorde honom illamående. De vällde fram och gick inte att stoppa. Men de blev också startskottet för Sigge att börja bearbeta sig själv. Han vände sig till Spiritualisterna i Stockholm, gick en kurs för Bengt och Mariel Månfalk som hjälpte honom att landa i energierna. Sigge provade olika övningar och fann nycklar att hantera alla känslor och att kommunicera med andevärlden på rätt sätt.

LÄS ÄVEN: Mediet Liselotte kände när hennes pappa dog: ”Själen vet när det är dags att släppa taget”

– Först kände jag att healingförmågan hos mig var väldigt stark. Och när jag började få grepp om healingen och mig själv, då kom medialiteten. Så för 15 år sedan började jag ge sittningar.

Sigge spjärnade emot, fullt nöjd med att han funnit en väg till en fridfull kommunikation med andevärlden. Men guiderna tryckte på, han skulle jobba med Andra sidan.

– Det har tagit mig 20 år att begripa allt, men den dag jag började ta mig själv på allvar sattes allt på plats, säger han med sitt milda leende.

Kärleken vi ger oss själva är den starkaste

Sigge lyder alla signaler från Andra sidan. Förutom hostningarna som kommer när han säger fel, har han lättare att ta emot budskap om han tar av sig glasögonen. Han pekar på bordet, där han lagt dem. Och när Sigge började hålla storseans fick han till sig att göra det annorlunda än de flesta andra medier.

– Att ge hjälp till medial och personlig utveckling, är min process, säger han.

Erfarenheten från andra storseanser är att det ofta blir problem för mediet att förstå vem andevärldens budskap ska nå.

– Mamman som kommer från Andra sidan upplever sig kanske på ett sätt och visar sig så, medan dottern som sitter i salongen och får budskap har en helt annan uppfattning om sin mor. Då blir det förvirring. Man bränner mycket energi för att få alla att förstå.

LÄS ÄVEN: Bankmannen Fredrik fick ett andligt uppvaknande: Jag har varit rädd för att berätta min historia

– Därför vänder jag mig hellre till var och en, då sviker jag heller inte någon. Jag väljer att ha mindre seanser och mår bra av att förmedla positiva budskap. Även om det finns allvar i det jag säger, så förmedlar jag det på ett vänligt sätt.

Ett budskap Sigge kommer tillbaka till flera gånger under seansen är att vi ska ställa oss framför spegeln och säga: ”Jag älskar dig.” Den kärlek vi kan ge till oss själva är den starkaste kärleken, poängterar han.

– Varje gång du gör något bra för dig själv, får du en andlig gåva eftersom du arbetar med din guide. Då ska du unna dig stunden vid spegeln och tala om för dig själv vilket kanonjobb du gjort!

20220511-Sigge-medium-1080.jpgAndevärlden ger tydliga signaler – glasögonen ska vara av när Sigge har kontakt. Då blir budskapen klarare.

Räddade mamma till livet

Bland de starka kvinnor som inspirerat honom finns farmor Nanne.

– Hon hade åtta barn som hon skötte själv när farfar jobbade i skogen och var borta fem, sex veckor i taget. Pappa har berättat att mitt i natten kunde farmor gå upp och laga gröt – när den var klar kom farfar hem. Det hade hon känt på sig. Det var också farmor som lärde mig stoppa blod när jag skadat mig. Det har jag haft nytta av några gånger.

Sigge är tacksam att han idag kan se medialiteten som en gåva och avrundar med att berätta om hur andevärlden hjälpte när hans mamma, 78 år gammal, drabbades av cancer i urinblåsan. Läkarna sa: ”Hon klarar aldrig en operation, hon kommer att dö.” Men mamman var bestämd, fanns det minsta chans att hon skulle överleva ville hon opereras. Hon fick rätt.

LÄS ÄVEN: Mediala vägledaren Avril: Andevärldens uppgift har räddat mitt liv

– När det var dags för operationen satte jag mig på en bänk i sjukhusparken, säger Sigge. Jag kopplade upp mig så att mamma och jag var i samma energier och när hon gick över till Andra sidan, hämtade jag henne tillbaka. Hon tog min hand och tillsammans åkte vi ner till bänken.

– Efter operationen fick jag besöka henne och hon sa: ”Vart tog du vägen? Du höll min hand, sen försvann du. Jag trodde du skulle stå hos mig när jag vaknade.”

Idag är hon 90 år och har varit helt frisk sedan dess. 

Det här är Signar "Sigge" Mukkar

Ålder: 68 år.
Bor: I Solvik, Eskilstuna.
Familj: Sambon Maria, tre vuxna barn från ett tidigare äktenskap.
Gör: Medium och healer.
Motto: Var sann!
Andlighet för mig: Att få någon annan att till fullo acceptera vad den är och bör förändra för att ta vara på det positiva. Andlighet är en gåva.
Kontakt: Telefon eller sms till Maria på 0730-36 62 73, mejla arctichealing@gmail.com
Hemsida: arctichealing.se

Anmäl dig till Näras nyhetsbrev!

Få alla våra nyheter direkt i din inkorg, varje vecka:

Jag har läst och godkänner villkoren.
Publicerat

Prenumerera

Nära är en tidning som skriver om andlighet och inre välbefinnande. I tidningen medverkar det kända mediet Benny Rosenqvist och flera andra intressanta personligheter.